UFC

Daniel Cormier: ‘Jonesa je teško nazivati ‘GOAT-om‘ jer ima povijest pada na doping testovima‘

Jon Jones 

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Također tvrdi kako Jones ne bi trebao biti na prvom mjestu ‘‘P4P‘‘ ljestvice nego da to mjesto zaslužuje Volkanovski

Jon Jones se vratio prošlog vikenda, te je na UFC 285 priredbi postao prvak teške kategorije. Svladao je Ciryla Ganea lakše nego što je vjerojatno bilo tko očekivao, a nakon toga je bio jasan tko je njegova iduća meta – Stipe Miočić.

Vratio se tako Jones na prvo mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici, a ponovno su ga fanovi počeli nazivati najvećim svih vremena. Oni koji Jonesa ne vole će kao protuargument dati činjenicu da je u svojoj karijeri imao mrlja oko korištenja dopinga i pada na USADA-inim testovima, a Daniel Cormier smatra kako su to razlozi zašto se Jonesa ne može nazivati ‘‘GOAT-om‘‘.

‘‘Jako je teško raspravljati o tome tko je najveći svih vremena sada kada je Jones otišao u tešku kategoriju i osvojio pojas prvaka nakon svega što je napravio u poluteškoj. To mene uvijek stavlja u teške pozicije jer ja uvijek kažem da tipovi koji su uhvaćeni kako rade nešto loše ne bi smjeli biti tako visoko‘‘, rekao je Cormier u ‘‘DC&RC‘‘ podcastu.

‘‘Tu prije svega mislim na supstance i pad na testovima na steroide i slične stvari. Smatram da kada imate takve mrlje, teško vas je zvati najboljim svih vremena. Znam za Andersona Silvu i sve te tipove, ali ja mislim da se o Jonesu sada najviše priča jer je uzeo pojas u teškoj kategoriji, dakle osvajao je pojase u dvije kategorije. Po mom mišljenju on ne bi trebao biti na prvom mjestu ‘P4P‘ ljestvice, mislim da Volkanovski tu treba biti. No, nemam problem s tim što su ljudi glasali za Jonesa‘‘, zaključio je.

Jones je nedavno izjavio kako bi mu se USADA trebala ispričati jer su današnji kriteriji drugačiji nego u vrijeme kada je on padao na testovima, no to će teško dobiti.

Linker
15. travanj 2024 23:23