UFC

(VIDEO) Jon Jones kritizirao Cormiera: ‘Bivši prvak i analitičar ne može prepoznati ‘giljotinu‘‘

Daniel Cormier (lijevo) i Jon Jones

 Screenshot (ufc)
Novi prvak UFC-ove teške kategorije prokomentirao je Cormierovu reakciju nakon tapkanja Ciryla Ganea

Rivalstvo Daniela Cormiera i Jona Jonesa jedno je od najužarenijih i najvećih u povijesti UFC-a. Dvojica vrhunskih boraca nekoć su imali glavnu riječ u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, a dvaput su se obračunali unutar kaveza (jednom i izvan kaveza, tijekom sučeljavanja uoči prve borbe).

U oba navrata slavio je Jon Jones, ali druga pobjeda mu je poništena zbog pada na doping. Karijere su im nakon toga otišle u nekim različitim smjerovima, a Cormier se povukao iz sporta u osmom mjesecu 2020. godine, nakon dva uzastopna poraza od Stipe Miočića.

Jon Jones je i dalje aktivan borac, iako je imao pauzu od tri godine. ‘‘Bones‘‘ se proteklog vikenda vratio na UFC 285 eventu i porazio je Ciryla Ganea u meču za UFC-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Daniel Cormier tijekom te borbe odrađivao je ulogu komentatora, a čini se da mu je jako teško pala Jonesova pobjeda.

Na UFC-ovim društvenim mrežama pojavila se snimka reakcije UFC-ovih komentatora na Jonesovu pobjedu nad Ganeom. ‘‘Bones‘‘ je do pobjede došao nakon nešto više od dvije minute borbe, a dok su Jon Anik i Joe Rogan bili oduševljeni Jonesovom pobjedom, Cormier je bio u određenoj nevjerici. Ne samo da je bio u nevjerici, nego i vidno razočaran.

Poprilično je jasno zašto Cormier nije bio oduševljen pobjedom Jonesa. Sve do proteklog vikenda, Daniel Cormier imao je argument da je titulu osvajao u dvije različite težinske kategorije, a Jon Jones titulu je osvajao ‘‘samo‘‘ u poluteškoj kategoriji. Nakon što je Jones uzeo pojas i među teškašima, Cormier više nema nikakav argument kojim bi nadjačao Jonesove uspjehe.

Iako je Jon Jones u tjednima uoči borbe smirivao tenzije između njega i Cormiera te je izjavljivao kako ne osjeća nikakvu mržnju i animozitet prema Cormieru, očito da ‘‘DC‘‘ nije potisnuo sve svoje osjećaje. Jučer ste imali prilike čitati Cormierovu izjavu kojom objašnjava da Jon Jones ne može biti ‘‘najveći ikad‘‘ zbog višestrukih doping skandala. Više je nego jasno da Cormier na sve moguće načine pokušava umanjiti Jonesove uspjehe, a jasno je to i ‘‘Bonesu‘‘ koji se oglasio putem Twittera. Jones se zapravo osvrnuo na Cormierovu reakciju za komentatorskim stolom neposredno nakon Jonesove pobjede.

‘‘Moj prijatelj se nije mogao niti pretvarati da se smiješi, bilo je to poprilično zabavno. Ispitivao je što se dogodilo. Iskusni bivši prvak i analitičar odjednom ne može prepoznati ‘giljotinu.‘‘‘, napisao je Jones uz dozu sarkazma.

Šteta što Cormier ne uspijeva preći preko rivalstva koje je nekoć imao s Jonesom, jer to je sada daleko iza njih, ali barem je iskren i ne skriva manjak simpatija prema Jonesu.

Linker
13. travanj 2024 20:50