UFC

Daniel Cormier kritizirao Jona Jonesa: ‘Prestani pričati i počni se boriti‘

Daniel Cormier vs. Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc On Fox)
Nekoć veliki rival Jona Jonesa smatra kako ‘‘Bones‘‘ neopravdano kritizira teškaše

Poprilično aktivan, bio je Jon Jones na Twitteru, u ranim nedjeljnim satima. ''Bones'' je pomno pratio meč za prvaka teške kategorije, a Francis Ngannou i Ciryl Gane nisu ostavili jak utisak na njega. Naprotiv, Jones smatra kako s takvim izdanjima, niti jedan od njih nema šanse protiv njega.

"Ako je ovo vrhunac teške kategorije, uzbuđen sam oko toga. Očito imam još neke rekorde za porušiti", bio je jedan od prvih Jonesovih ''tvitova'' na tu temu, a kasnije je dodao:

"Sve u svemu, sj**ao bih ih obojicu"

Ipak, svima je već previše Jonesovih navoda i najava kako će zavladati teškom kategorijom. Gotovo dvije godine, Jones nije kročio u kavez, a trenutno posljednji nastup, odradio je u veljači 2020. godine. Jednoglasnom odlukom savladao je Dominicka Reyesa, a mnogi smatraju kako je taj meč zapravo trebao izgubiti. Dodamo li da je Jones prije toga savladao Thiaga Santosa, podijeljenom sudačkom odlukom, u još jednom tijesnom i kontroverznom meču, dojam je kako je ''Bones'' u padu.

Jones je ubrzo nakon borbe s Reyesom, napustio polutešku kategoriju te je trenutno fokusiran na tranziciju među teškaše. Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti poprilično dugo sprema se za prelazak u tešku kategoriju, no ističe kako želi da sve bude savršeno odrađeno. Ipak, vremena je prošlo i previše te je vrijeme da konačno debitira. S time se slaže i Jonesov najveći rival, Daniel Cormier.

DC i Jones borili su se dvaput, a Jones je slavio u oba navrata. Međutim, druga Jonesova pobjeda, poništena je zbog pozitivnog testa na doping. Godinama su gajili rivalstvo pri vrhu poluteške kategorije, a neki ih smatraju ponajvećim rivalima u povijesti promocije. Ipak, za razliku od Jonesa, Cormier je pojas osvajao i u teškoj kategoriji, a njegov prelazak nije se čekao niti približno dugo kao Jonesov. Sve to, Cormieru daje za pravo da prozove Jonesa zbog preduge inaktivnosti.

''Mislim da se Jon Jones treba početi boriti. U nekom trenutku, jednostavno je vrijeme za borbu. Jedna stvar je biti prvak, braniti pojas i boriti se. Čak i kad smo on i ja prolazili kroz naše rivalstvo, on bi završio suspendiran, ali vratio bi se borbama. Čak ako je to značilo da se bori protiv Ovincea Saint Preuxa dok sam ja ozlijeđen, barem se borio. Trenutno, on samo priča. Kada se misliš boriti? Koliko god Francis loše izgledao (protiv Ganea), imao je ozlijeđeno koljeno i loš trening kamp je odradio. Unatoč svemu, Francis se borio.'', započeo je DC s objašnjenjem u u ESPN-ovom DC&RC showu, a zatim je dodao.

''On može govoriti kako oni (Gane i Ngannou) nisu tako dobri, ali oni svejedno odrađuju svoj posao. Zašto ti nisi tamo i ne odrađuješ posao? Jedan si od najtalentiranijih MMA boraca ikad. Zašto se ne boriš s njima, nego ih umjesto toga osuđuješ. Unatoč svim problemima između Francisa i UFC-a, on je svejedno nastupio, borio se ozlijeđen i pobijedio je.'', dodao je Cormier.

Mora se priznati kako je Cormier poprilično u pravu. Jonesu nitko ne može oduzeti postignuća i činjenicu da je vjerojatno najveći borac u povijesti. Međutim, mora se priznati kako ''Bones'' za nekog s takvim statusom, ponekad djeluje poprilično nesigurno u svoje mogućnosti. Jones se odbija boriti sve dok okolnosti nisu savršene za njega.

MMA fanovi dobro se sjećaju 2012. godine i slučaja s Jonesovim otkazivanjem nastupa. Jon se trebao boriti protiv Dana Hendersona na UFC 151 priredbi, ali Hendo je nastup otkazao tjedan dana prije održavanja. Chael Sonnen trebao je uskočiti kao kasna zamjena, no Jones je meč odbio u dogovoru sa svojim timom, pod izlikom kako nema dovoljno vremena za pripremiti se protiv novog protivnika. UFC 151 priredba na koncu je otkazana, a prvi put u 19 godina postojanja, dogodilo se da je UFC bio primoran otkazati svoju priredbu. Dana White bio je bijesan, a Jonesovu odluku nazvao je jednom od najsebičnijih i najodvratnijih koje je doživio.

Istina, radilo se o pametnom potezu s Jonesove strane i to je jedan od razloga zašto je toliko uspješan unutar kaveza. Međutim, ponekad Jones pretjeruje i dojam je kako mu nedostaje onog pravog ratničkog mentaliteta, koji posjeduju neki drugi borci. Činjenica je da Jones nikada ne bi nastupio pod okolnostima u kakvima je Ngannou nastupio proteklog vikenda. Međutim, svejedno si daje za pravo kritizirati nastup sjajnog Kamerunca.

Linker
13. svibanj 2024 16:11