UFC

Ngannou o borbi protiv Jona Jonesa: ‘On trenutno više uživa u bitkama na Twitteru‘

Francis Ngannou

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Prvak UFC-ove teške kategorije smatra kako Jones ne pokazuje želju ka nastupanjem u kavezu

Potencijalni meč između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua, možda je i najveća te najuzbudljivija borba koju UFC trenutno može ponuditi. Međutim, pitanje je može li UFC uistinu ponuditi taj meč.

Francis Ngannou u poprilično je lošim odnosima s čelništvom promocije i nameće se pitanje, hoćemo li ga ikada više gledati pod njihovim okriljem? ''Predator'' ne želi nastupati pod trenutnim ugovorom koji ima s promocijom, a novi neće potpisati sve dok ne ispune njegove želje. Također, problem je i njegova ozljeda koljena, zbog koje će barem devet mjeseci biti izvan kaveza, barem prema procjenama doktora.

Jon Jones s druge strane, nema problema po pitanju ugovora, niti je ozlijeđen. Međutim, bivši prvak poluteške kategorije, sa sobom uvijek vuče neku vrstu problema. Iako u probleme sa zakonom, nije upao više od tri mjeseca, što je zapravo solidan učinak za njega, poprilično je nejasno kada Jones misli debitirati u teškoj kategoriji. Gotovo dvije godine, ''Bones'' je izvan kaveza, a iako konstantno objavljuje snimke s treninga te navodi kako je na putu ka debiju, apsolutno ništa konkretno nije poznato.

Francis Ngannou rado bi se borio protiv Jonesa. Prilika za skinuti skalp borcu kojeg mnogi smatraju najvećim u povijesti sporta, svakako je velika motivacija za bilo kojeg borca. Ipak, ''Predator'' također nije siguran, hoćemo li Jonesa ikada više gledati unutar kaveza.

''Prva stvar koju moramo znati, planira li se Jon Jones boriti ili ne. On trenutno više uživama u bitkama preko Twittera, nego u oktagonu.'', reako je Francis prilikom gostovanja u ''IT'S TIME'' podcastu koji vodi Bruce Buffer.

Ngannou će prije operacije koljena, prvo posjetiti rodni Kamerun. U razgovoru s Bufferom, otkrio je kako će operacija pričekati do trećeg mjeseca. Dakle, Kamerunca ćemo vjerojatno tek iduće godine ponovno gledati u Octagonu. Sve to, moglo bi dovesti do nove borbe za privremenog prvaka teške kategorije. Jon Jones prema nekim ranijim informacijama, najavljivao je debi sredinom ove godine. Stipe Miočić kao drugorangirani izazivač te borac koji nije nastupao od kraja trećeg mjeseca protekle godine, bio bi idealan test Jonesovih teškaških mogućnosti.

Ukoliko UFC ne uspije izgladiti probleme s Ngannouom te se nastavi sapunica oko njegova ugovora, ugovaranje borbe za privremenog prvaka, izuzetno je izvjesna opcija. Ipak, Ngannou smatra kako nema potrebe za takvim potezima.

''Povijest pokazuje da mogu čekati godinu dana na obranu titule, barem kad je teška kategorija u pitanju. Dugo vremena, imamo jednu obranu titule godišnje u ovoj kategoriji. Mislim da to nije problem.'', rekao je Ngannou.

Mnogi se sjećaju kako je Francis nekoć prozivao našeg Miočića, upravo iz istih ovih razloga. Ngannou je smatrao kako Miočić ne bi trebao imati toliki razmak između obrana titule te je najavljivao kako će on biti puno aktivniji prvak. Treba uzeti u obzir kako će Ngannou izbivati zbog ozljede, no zanimljivo je kako više ne vidi problem u prvacima koji titulu brane jednom godišnje.

Linker
27. travanj 2024 20:52