UFC

Daniel Cormier ne vidi Robbieja Lawlera u svojoj ‘Kući slavnih‘: ‘Tamo nije bilo puno prvaka, a on nije jedan od boljih!‘

LAS VEGAS, NV - JULY 2: Former UFC Champion Daniel Cormier during UFC 276 on July 02, 2022, at T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada.,Image: 704839705, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Drugi borci su ga više impresionirali

Robbie Lawler, bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji, dva puta je obranio svoj pojas u ratovima protiv Roryja MacDonalda i Carlosa Condita. Njegova nezaboravna borba s MacDonaldom s UFC-a 189 gdje je pobijedio tehničkim nokautom u petoj rundi, pridružit će se UFC-ovom "Hall of Fameu" kada pričamo o nezaboravnim borbama. Ipak, Daniel Cormier ne misli da Lawler zaslužuje biti tamo.

Lawler je izgubio pojas od Tyrona Woodleya nokautom u prvoj rundi u srpnju (sedmi mjesec) 2016. godine i od tada se mučio. Cormier je naveo svoja četiri najbolja velteraša svih vremena, među kojima je Woodley – ali ne i Lawler.

"Pa, evo problema: nije bilo mnogo prvaka u velter kategoriji. Bila je to divizija koja je imala toliko dugogodišnjih prvaka da nema mnogo prvaka u velter kategoriji. Prvi na listi je Georges St-Pierre; on je George Washington. Zatim imam Matta Hughesa, Kamarua Usmana i Tyrona Woodleya. Čini se da (Woodley) i Robbie imaju vrlo slične životopise, ali morate se sjetiti kada je Tyron bio prvak, kako je pobijedio Robbieja da postane prvak, kako je pobijedio Darrena Tilla, kako je obranio taj pojas toliko puta kada je opravdano bio jedan od šampiona s kojima je bilo teže raditi, pa nije dobio nikakve ‘usluge‘.”

Cormier tvrdi da je Woodleyjev niz i način na koji je pobijedio svoje protivnike na uvjerljiviji način od Lawlera (29-16, 14-10 UFC) tijekom njegovog niza za titulu bili impresivniji.

“Tyron Woodley zapravo se uvijek borio protiv najboljih boraca i otvoreno se žalio da ga UFC nije uvijek pošteno tretirao. Dakle, on je to radio i branio taj pojas u okolnostima koje nisu bile idealne. Razmislite o svim onim čarkama koje je imao s ‘Wonderboyem‘ Thompsonom. Borio se protiv ‘Wonderboya‘ kada je on bio najveća enigma koju smo ikada vidjeli unutar oktogona i zbog toga moram staviti Tyrona Woodleya. Svidjela mi se borba Robbieja Lawlera protiv Carlosa Condita, kao i protiv Roryja MacDonalda. Bile su to sjajne, vrlo natjecateljske borbe. Za mene, priča Robbieja Lawlera je tip koji je došao iz Strikeforcea, bio je malo na sredini puta, a onda je otišao na vrh i postao prvak. Ipak, čak i tada, ne znam bih li ga stavio među četiri najbolja velteraša svih vremena.”

Prema predsjedniku UFC-a Dana Whiteu, Lawler će posljednji put ući u kavez 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC-u 290 gdje će se suprotstaviti Niku Priceu (15-6, 7-6 UFC) u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Linker
05. svibanj 2024 20:19