UFC

Kraj jedne legendarne karijere čeka nas na UFC 290 eventu: Robbie Lawler povlači se iz sporta

Robbie Lawler

 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove velter kategorije zaključit će svoju karijeru borbom protiv Nike Pricea

Još jedna legendarna MMA karijera bit će privedena kraju ove godine, točnije 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 290 eventu. 41-godišnji Robbie Lawler svoj oproštajni nastup odradit će na velikom UFC-ovom eventu u Las Vegasu, a njegovo povlačenje iz sporta jučer je obznanio Dana White, UFC-ov predsjednik.

Lawler će se na UFC 290 eventu boriti protiv Nike Pricea, a po mnogima je taj meč jedan od favorita za najuzbudljiviji meč večeri. Lawler i Price poznati su kao vrlo atraktivni borci koji ne bježe od otvorenih razmjena i pravih ratova unutar kaveza.

Za razliku od Pricea koji je atraktivan, ali nikada nije bio borac iz samog vrha, Lawler je jedan dio svoje karijere proveo na samom vrhu, odnosno kao prvak UFC-ove velter kategorije. ‘‘Ruthless‘‘ je krajem 2014. godine osvojio titulu prvaka porazivši Johnyja Hendricksa, a pojas je dvaput uspješno branio. Obje obrane titule ponudile su kultne UFC mečeve, a posebno mjesto zauzima prva obrana titule koju je upisao protiv Roryja MacDonalda.

Taj fantastični meč iz 2015. godine bit će uvršten u Kuću slavnih, a ceremonija će se održati samo dva dana uoči Lawlerovog oproštajnog nastupa. Velika je to čast za Robbieja, ali i za Roryja MacDonalda, a mnogi taj meč smatraju najboljim u povijesti UFC-a.

Bit će to jedan uistinu poseban tjedan za Robbieja Lawlera, a vjerujemo da će mu UFC prirediti dostojan oproštaj. Lawler je prava legenda ovog sporta, a iza sebe ima čak 46 profesionalnih nastupa. 29 puta je slavio, a 16 puta je gubio (jedan meč okončan je ‘no contestom‘). Čak 21 pobjedu upisao je nokautom, a u svom rezimeu ima pobjede nad brojnim legendama kao što su Nick Diaz, Carlos Condit, Rory MacDonald, Johny Hendricks, Matt Brown, Melvin Manhoef itd.

Pod okriljem UFC-a, Lawler je odradio 24 meča, a upisao je 14 pobjeda i deset poraza. Trenutno posljednji nastup odradio je u sedmom mjesecu prošle godine, a Bryan Barberena porazio ga je tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Hoće li se Lawler oprostiti od sporta pobjedom ili porazom, nije zapravo niti bitno. Puno puta je Lawler već gubio u svojoj karijeri, ali njegova ostavština ne počiva na nekakvom spektakularnom ‘‘scoreu‘‘, nego na činjenici da je kroz cijelu karijeru bio pravi ratnik i jedan od onih boraca čiji se mečevi nisu propuštali.

Linker
23. travanj 2024 14:23