UFC

Daniel Cormier o legendarnom teškašu: ‘Kada je ostao zdrav, bio je najbolji na svijetu! Bolji čak i od mene‘

Daniel Cormier

 SCREENSHOT/YOUTUBE/MMA FIGHTING
Uz njegovu karijeru savršeno ide fraza ‘što bi bilo, kad bi bilo‘

Cain Velasquez postigao je puno tijekom svoje UFC karijere, ali će i dalje vjerojatno ostati onaj uz čiju karijeru ponajbolje ide fraza "što bi bilo, kad bi bilo". Unatoč dvjema odvojenim vladavinama kao UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, sada 41-godišnji umirovljeni veteran proveo je većinu svoje karijere van stroja zbog ozljeda.

Borio se samo tri puta u kalendarskoj godini jednom tijekom svoje UFC karijere, a imao je tri godine - 2014., 2017. i 2018. - kada uopće nije ušao u kavez. U onim rijetkim trenucima kada je bio potpuno zdrav, bio je sila prirode koja je kidala gotovo svakog teškaša koji mu se nađe na putu. Daniel Cormier, bivši prvak teške i poluteške kategorije te član Kuće slavnih UFC-a, koji Velasqueza smatra jednim od svojih najbližih prijatelja nakon što je trenirao s njim tijekom cijele karijere, zna da je u svom najboljem izdanju bio gotovo nezaustavljiv.

"Kažem vam, nitko nije želio probleme s Cainom Velasquezom. Ako je taj tip bio zdrav i spreman, još uvijek vjerujem da je bio najbolji borac. Pitajte mene, pitajte Khabiba Nurmagomedova, pitajte bilo koga tko ga je vidio u dvorani kad je bio zdrav, nitko nije bio kao on", tvrdi.

Čak i uz toliki dio svoje karijere koju su ozljede izbacile iz tračnica, Velasquez je još uvijek skupio impresivan omjer od 12-3 u UFC-u, uključujući četiri pobjede u borbama za naslov. Nakon što je stigao u UFC iz Strikeforcea kao teškaš, Cormier je donio odluku otići u nižu kategoriju da se ne bi suočio sa scenarijem u kojem bi se morao boriti s Velasquezom.

"Razmislite o njegovim postignućima, a on je morao propustiti pet ili šest godina usred svog vrhunca zbog ozljede. Bio je najbolji, bolji od mene, sigurno", zaključio je.

Linker
11. travanj 2024 07:43