UFC

Tom Aspinall: ‘Prekinite štititi vašeg dečka Jonesa! Oduzmite mu pojas, a borit ćemo se Miočić i ja‘

LAS VEGAS, NV - March 5: Jon Jones at T-Mobile Arena for UFC 285 -Jones vs Gane: Event on March 5, 2023 in Las Vegas, NV, United States.,Image: 762173296, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Novopečeni privremeni prvak UFC-ove teške kategorije sasuo je paljbu po UFC-u i Jonesu

Tom Aspinall našao se u podosta nezahvalnoj poziciji nakon dolaska do statusa privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije. Prema normalnom slijedu događaja, meč za ujedinjenje titula trebao bi biti njegov sljedeći korak, ali nije isključeno da će Tom Aspinall čak i braniti privremenu titulu, prije nego dobije priliku boriti se za status neprikosnovenog prvaka.

Naime, unatoč njegovom osvajanju ‘‘interim‘‘ pojasa, UFC i dalje planira ugovoriti meč između Stipe Miočića i prvaka Jona Jonesa. Tek kad Jones i Miočić odrade svoj međusobni obračun, Aspinall će doći na red za napad na titulu. Problem leži u ozljedi Jona Jonesa. Prvak vjerojatno neće biti spreman za povratak u kavez sve do ljeta sljedeće godine, a ako uzmemo u obzir da je Jones nerijetko nesiguran u sebe i ne ulazi u kavez dok sve nije savršeno spremno, povratak bi se mogao oduljiti još više.

‘‘Bones‘‘ je pojas osvojio početkom trećeg mjeseca ove godine, a godinu i pol dana moglo bi proći do njegove prve obrane pojasa. Tom Aspinall gostujući u podcastu Michaela Bispinga, istaknuo je kako bi Jones trebao ostati bez pojasa.

‘‘Mislim da bi Jonu Jonesu trebali oduzeti titulu, ako ću biti iskren. Svi ostali ostanu bez titule kad pretrpe tako tešku ozljedu. Ne vidim zašto je pojas još kod njega, ne razumijem. Ja bih trebao biti pravi prvak.‘‘, započeo je Aspinall, a zatim se osvrnuo na UFC-ove težnje da ugovore meč između Miočića i Jonesa.

‘‘Teško je ovo reći, a da pritom ne zvuči nepristojno, ali zar itko više priča o meču Jonesa i Miočića? Zašto nam treba taj meč za ostavštinu? Što je zapravo ‘borba za ostavštinu‘? Je li to meč za titulu nakon kojeg se obojica povlače u mirovinu? Ja se želim boriti protiv Miočića, a zatim želim borbu i protiv Jona Jonesa. Sve ostalo su gluposti. Prekinite štititi vašeg dečka Jona Jonesa. Ako je ozlijeđen, neka se makne s puta, a borit ćemo se Stipe i ja.‘‘, poručio je Aspinall.

Tom je vjerojatno u pravu. Svima su svježa sjećanja na poteze Jirija Prochazke i Jamahala Hilla. Dvojica poluteškaša svojevoljno su napustili titule prvaka nakon što težih ozljeda i prepustili su ostalim izazivačima da se bore za pojas. Jon Jones nije postupio na isti način, nego je odlučio zakočiti vrh teške kategorije. Naravno, krivnju najviše snose UFC-ovi čelnici koji mu dopuštaju takav komfor.

Linker
24. travanj 2024 17:00