UFC

Daniel Cormier promijenio mišljenje o Jonesu: ‘Talentiran je i bit će dobar u teškoj kategoriji‘

Jon Jones vs. Daniel Cormier

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Nekad je govorio kako nema što tražiti u teškoj

Već više od dvije godine Jon Jones govori o prelasku u tešku kategoriju, no još uvijek stoji samo na tome. Puno puta je objavio video zapise kako trenira i diže kilažu za eventualni prelazak, no još je uvijek nepoznanica kada (i hoćemo li uopće) gledati ‘‘Bonesa‘‘ u kavezu.

Šuškalo se da će se Jones vratiti na UFC 282 priredbi u dvanaestom mjesecu i to protiv Stipe Miočića, a i sam Stipe je stavljao videa s treninga tako da je lako bilo zaključiti da će se to i dogoditi. Međutim, kako se doznaje, UFC nikad nije ni ponudio tim borcima tu borbu tako da će njegov debi još pričekati.

Jonesov rival Daniel Cormier je gorljivo zastupao da Jones nikad ne dođe u tešku jer je ‘‘premali‘‘, odnosno govorio je da nema što tražiti sa teškašima. No, izgleda da je promijenio mišljenje:

‘‘Moje mišljenje o njemu se promijenilo, tako da sad mislim da je jako talentiran i da će biti OK. Isto tako vjerujem da će osigurati da se opet može natjecati. Znate što je ludo, svi govore o tri godine, tri godine, ali postoje i drugi ljudi koji su se tako vratili. Georges St-Pierre je osvojio drugi pojas nakon što je toliko dugo izbivao‘‘, rekao je Cormier.

Što će biti sa Jonesovim povratkom, teško je reći. S obzirom da je propala borba protiv Miočića, vjerojatno će UFC gurati da odmah ide u borbu za pojas protiv Francisa Ngannoua, tako da ćemo ih najranije gledati u prvom kvartalu iduće godine.

Linker
15. travanj 2024 00:27