UFC

Alex Pereira smatra da je napredovao više nego Adesanya: ‘Još tad sam bio bolji od njega‘

Alex Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako ga je dvaput pobijedio u kickboksu, sada se radi o MMA-u i nikako ne smije podcijeniti Adesanyu

Noćas od 4:00 nas očekuje ‘‘main card‘‘ UFC 281 eventa kojeg predvode Alex Pereira i Israel Adesanya. Već se oni ranije znaju iz kickboksa, a dvaput je već slavio Pereira od čega jednom nokautom, tako da Israel noćas ima priliku osvetiti te poraze i dokazati zbog čega je prvak srednje kategorije.

Priča Alexa Pereire je jako zanimljiva. Zbog problema s alkoholom u 20-im godinama se uopće počinje baviti sportom, točnije kickboksom. Nekoliko godina kasnije je postao dvostruki Gloryjev prvak, a zatim prelazi u MMA gdje ima tek sedam borbi. Noćas će u UFC-u odraditi ukupno četvrtu borbu pod okriljem organizacije, a iza sebe do sada ima dva finiša i jednu pobjedu sudačkom odlukom.

Iako se dosta kasno počeo baviti sportom, Pereira smatra da je više napredovao nego Adesanya:

‘‘Israel je počeo trenirati dok je bio dijete, ja sam počeo trenirati kad sam već bio star. Ako uzmemo u obzir da on trenira toliko dugo, mogu reći da sam ja više napredovao jer sam bio vrlo mlad borac kad sam se borio s njim i tad sam bio bolji od njega. Nakon te borbe sam postao najbolja verzija sebe‘‘, rekao je Pereira za BT Sport.

Hoće li Pereira noćas uistinu i po treći put pobijediti Adesanyu, vidjet ćemo. Treba uzeti u obzir da su to dva različita sporta i da su velike rukavice u kickboksu igrale veliku ulogu u Pereirinoj obrani, što u MMA-u ne može. UFC 281 počinje već u ponoć prema našem vremenu, a ‘‘main card‘‘ započinje u 4:00 ujutro.

Linker
09. travanj 2024 16:17