UFC

Daniel Cormier: ‘Ta borba bolja je od one Miočića i Jonesa, evo zašto tako mislim!‘

Stipe Miočić udara Daniela Cormiera u jetru

 JOE SCARNICI/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Joe Scarnici/getty Images/profimedia
Iznio je argumente koji mogu biti valjani, ali ne u svakom segmentu

Daniel Cormier smatra da je UFC 295 možda završio s boljom borbom za naslov u teškoj kategoriji. Podsjetimo, prvotna borba za naslov je otkazana nakon što je pokidani prsni mišić natjerao prvaka teške kategorije Jona Jonesa da odustane od prve obrane naslova protiv Stipe Miočića 11. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku. Kao rezultat toga, promocija je odlučila ugovoriti meč Sergeja Pavloviča (18-1, 6-1 UFC) protiv Toma Aspinalla (13-3, 6-1 UFC) za privremeni pojas.

Budući da i Aspinall i Pavlovič obećavaju te imaju šampionskog potencijala, Cormier vjeruje da bi njihova borba mogla isporučiti više nego što bi to bio slučaj u borbi Jonesa i Miočića.

"Možda smo se zaljubili u ideju Jona Jonesa protiv Stipe Miočića zbog onoga što su bili u igri, a možda smo i precijenili vrijednost borbe. Zato što je Pavlovič protiv Toma Aspinalla možda bolja borba."

Cormier tvrdi da duga pauza bivšeg prvaka Miočića ostavlja puno upitnika o tome kako bi njegova borba s Jonesom mogla završiti, dok su Pavlovič i Aspinall uvelike u najboljim godinama.

"Imate Pavloviča i Aspinalla, dva najbolja teškaša na svijetu. Ono što vam impliciram jest da ne znamo kakav je Miočić danas u 42. godini života kad ga nismo vidjeli više od dvije i pol godine. Ne kažem da on neće biti isti tip, samo kažem da sada imamo dva mlada, gladna lava koji se bore za dio prvenstva u teškoj kategoriji. Trenutno, ne znam gleda li svijet borbu Miočić-Jones i misli li, ‘Čovječe, ovo će biti nevjerojatno.‘ No, je li bilo nevjerojatno 2015., 2016. ili će biti nevjerojatno danas? To je sve što govorim. Ono što znam je da će nova sunaslovna borba večeri na UFC-u 295 biti nevjerojatna jer su ova dva mlada teškaša nevjerojatni. Bit će to sjajna borba, a možda i bolja, konkurentnija borba nego što je trebala biti ova”, zaključio je.

Iznio je argumente koji mogu biti valjani, ali ne u svakom segmentu. Sama imena Jonesa i Miočića veća su od svega, ali što je, tu je.

Linker
30. travanj 2024 16:00