UFC

Daniel Cormier tvrdi: ‘Stipe Miočić će biti puno teži meč za Jonesa nego Ciryl Gane‘

Stipe Miočić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ciryl Gane jučer rano ujutro nije pružio apsolutno ništa, tako da Jonesa čeka teži zadatak protiv Stipe

Jučer rano ujutro Jon Jones je postao prvak teške kategorije, a u svom debiju je odmah i napao pojas. Protivnik mu je bio Ciryl Gane koji nije pružio apsolutno ništa te se Jones doslovno poigrao s njim te ga ‘‘submissionom‘‘ svladao za manje od pola runde. Uspio je tako Jones provesti ono što je dugo najavljivao, a i teška kategorija sada konačno ima prvaka.

Svi se jako dobro sjećamo što je Jones zatražio nakon velike pobjede. Zapitao je publiku želi li gledati kako prebija Stipu Miočića, a u dvorani je to dočekano s oduševljenjem. Dana White je i potvrdio da je Stipe sljedeći izazivač za pojas u teškoj kategoriji, a meč između njega i Jonesa će uistinu biti povijesni događaj. Daniel Cormier tvrdi kako će Stipe Jonesu biti dosta teži meč nego Gane:

‘‘To će biti puno teža borba. Da budem najiskreniji, mnogi misle da je Stipe Miočić jučer trebao biti s Jonesom u kavezu. Ali, Ciryl Gane je taj koji je izabran za tu borbu. Mnogi su vjerovali da on pred Jonesa može staviti prave izazove‘‘, rekao je Cormier za ESPN.

‘‘No, jako brzo je dokazano da oni nisu na istom nivou. Stipe Miočić će biti puno teži meč za Jonesa. Zato što ne samo da ima dovoljno dobro hrvanje da obrani rušenja, nego je i sam bio prvak te ima puno iskustva u borbama za pojas‘‘, dodao je DC.

Stipe se posljednji puta borio prije dvije godine na UFC 260 priredbi kada mu je pojas uzeo Francis Ngannou, a nakon toga se nije previše oglašavao. Sada kada mu je novi napad na pojas obećan, možemo samo reći da jedva čekamo taj meč.

Linker
25. travanj 2024 13:35