UFC

Miočić odgovorio Jonesu na prijedlog da napusti vatrogasce: ‘Cijelu UFC karijeru radim kao vatrogasac‘

Stipe Miočić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najveći teškaš u povijest UFC-a ne vidi smisao Jonesovog prijedloga

Stipe Miočić u sedmom mjesecu ove godine trebao bi dobiti priliku za savršen kraj svoje karijere. Najveći teškaš u povijesti UFC-a borit će se za naslov prvaka, a protivnik će mu biti Jon Jones koji kotira kao najveći borac u povijesti sporta.

Porazi li Jonesa, Miočić će također kotirati jako visoko kad god se bude pričalo o najvećim borcima u povijesti, a imat će priliku i povući se iz sporta kao prvak UFC-ove teške kategorije.

Jon Jones u taj meč ipak ulazi kao veliki favorit i Miočiću neće biti lako. ‘‘Bones‘‘ je nakon pobjede nad Cirylom Ganeom poručio Miočiću da napusti posao vatrogasca i da se u potpunosti posveti pripremama za meč ako planira imati ikakve šanse. Gostujući kod Ariela Helwanija, Miočić je odgovorio na te Jonesove navode.

‘‘Mislim da svi pokušavaju govoriti takve nekakve stvari, dok ne shvate u borbi kako stvari ne teku onako kako su zamislili. Ne znam je li on svjestan toga, ali ja sam vatrogasac kroz cijelu svoju UFC karijeru. Ali nije me zapravo briga što misli.‘‘, rekao je Miočić, a zatim se osvrnuo na meč Jonesa i Ganea.

‘‘Mislio sam da će Gane biti moj protivnik početkom prošlog tjedna, ali što sam više pričao o meču s ostalim ljudima, shvaćao sam da se radi o izjednačenoj borbi. Smatrao sam da će ga Ciryl rastaviti ako borba ostane na nogama, ali da će imati dugu noć ako Jones odluči hrvati. Nisam bio spreman za ovakav rasplet borbe. Očekivao sam rat na pet rundi, ali definitivno sam bio u krivu. Bravo za Jona.‘‘, dodao je Stipe.

Njegov protivnik Jon Jones nikad nije poražen unutar kaveza. 2009. godine upisao je poraz diskvalifikacijom zbog nedozvoljenih udaraca, ali nikad ga neki drugi borac nije nadjačao. Svjestan je toga i Miočić, ali čini se da mu to pobuđuje dodatnu motivaciju.

‘‘Pobijedit ću, uopće nije sporno. Znam da on nikad nije izgubio i šteta je što će sada izgubit. Ne moram zamišljati da će izgubiti, jer to će se jednostavno dogoditi.‘‘, zaključio je Stipe, a njegovo gostovanje u MMA Houru pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 16:08