UFC

Henry Cejudo ne misli da Jonesu treba borba s Ngannouom: ‘Stipe mu je bitniji od njega, ne treba mu taj tip u rezimeu‘

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
Prava je šteta što ne bismo trebali vidjeti meč Jonesa i Ngannoua

Nakon što je Francis Ngannou prošlog tjedna potpisao s PFL-om, njegova potencijalna borba s Jonom Jonesom nije ništa drugo nego pusti san. Prava je šteta što nećemo vidjeti taj meč jer je bilo je nekoliko nevjerojatnih fantastičnih mečeva koje su obožavatelji željeli vidjeti kroz povijest MMA-a, ali može se reći da nikada nije bilo većeg od ovog.

Nakon cijelog desetljeća zadirkivanja prelaskom u tešku kategoriju, vladajući UFC-ov kralj poluteške kategorije Jones službeno je izvršio tranziciju nakon ne baš sjajnog razdoblja kada je po drugi put kontinuirano držao pojas do 93 kilograma od 2018. do 2020. godine.

Jones je odvojio vrijeme da se izgradi i puno se toga dogodilo tijekom njegove trogodišnje pauze, ne samo u njegovom osobnom životu nego i u MMA krajevima. Prije svega, Ngannou je postao prvak u teškoj kategoriji nokautiravši Stipu Miočića, otvorivši vrata za potencijalnu borbu protiv "Bonesa". Nažalost, neuspješni pregovori spriječili su da se borba dogodi, a umjesto toga obojica su osvojila titulu protiv Ciryla Ganea u svojim posljednjim nastupima.

Dok je Jones bio daleko od aktivnog borenja, počeo je raditi s nekim novim licima, poput bivšeg prvaka dvije divizije Henryja Cejuda. U konačnici, "Triple C" ne misli da je borba velika stvar za "Bonesovo" već uspostavljeno naslijeđe u sportu.

“Mislim da Jonu ne treba tip poput Francisa Ngannoua da bi mogao reći da je najveći svih vremena. Stvarnost je da Jonu ne treba nijedan od tih tipova."

“Tip kojeg vjerojatno želi pobijediti je najveći teškaš svih vremena, zove se Stipe Miočić. Na kraju dana, ljudi će pogledati brojke, i vidjeti da je Stipe Miočić najveći teškaš u povijesti UFC-a. Brojke ne lažu. Zapravo, on ima pobjedu nad Francisom Ngannouom... dominaciju koju je imao pet rundi”, rekao je.

Čini se da je Jones protiv Miočića iduća borba koju promocija želi ugovoriti unatoč tome što neće biti na prvotno zamišljenom eventu, UFC-u 290 u srpnju (osmi mjesec). Miočić je rekorder za najviše uzastopnih obrana UFC naslova u teškoj kategoriji s tri i najviše ukupno s četiri, a vidjet ćemo hoće li se vratiti na pobjednički niz protiv najboljeg borca svih vremena.

Linker
11. travanj 2024 03:25