UFC

Daniel Cormier: ‘Želim gledati meč Makhacheva i McGregora, to je najveća borba koju UFC može ugovoriti!‘

Conor McGregor

 PX IMAGES/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Px Images/abaca/abaca Press/profimedia
Najveća otkako je otkazan meč Miočića i Jonesa

Islam Makhachev na pravi je način na tronu lake kategorije UFC-a zamijenio svog rođaka Khabiba Nurmagomedova. Uistinu spektakularan bio je način na koji je obranio pojas protiv Alexandera Volkanovskog i sada se traži čovjek koji će ga izazvati.

Podsjetimo, prvotno se trebao boriti protiv Brazilca Charlesa Oliveire, ali "Do Bronx" je zadobio posjekotinu i morao se povući pa postoji mogućnost da se opet ugovori borba s njim. Tu je i "BMF" prvak, Justin Gaethje, koji je pobjedom nad Dustinom Poirierom pokazao da zaslužuje ponovno napasti pojas. Tu je i zamjenski borac s UFC-a 294, Mateusz Gamrot, koji je, ruku na srce, najudaljeniji. Ipak, ima i onih koji vide neka druga potencijalna rješenja.

Legendarni teškaš, a sada UFC komentator Daniel Cormier smatra da bi naredni protivnik dagestanske mašine trebao biti Conor McGregor. To bi za njega bio vrhunski meč i prilika da napravi ključan korak ka statusu velike zvijezde.

"Smatram da bi se Makhachev trebao boriti s McGregorom. Zašto? Zato što je to najveća borba koju UFC može ugovoriti", rekao je Cormier i dodaje:

"Makhachev želi biti dominantan. Ako želi otići na razinu super zvijezde, potreban je netko koji će ga podići na taj nivo. Taj netko je upravo Conor McGregor. Pogledajte što je pobjeda nad Ircem napravila Dustinu Poirieru i Khabibu Nurmagomedovu, ta borba definitivno ima smisla."

Njegova ideja vjerojatno bi se svidjela i ljubiteljima MMA-a, ali teško da će UFC svoju najveću zvijezdu prepustiti u ruke prvaku lake kategorije samo tako.

"The Notorious" uskoro bi trebao odraditi povratnički meč nakon dvije i pol godine pauze i teškog loma noge u porazu od Poiriera, a protivnik bi trebao biti je Michael Chandler.

Povijest sukoba Irca s Dagestancima nešto je na čemu bi UFC itekako mogao graditi ovu borbu, no, za sada ona djeluje kao nemoguća. Naravno, treba uzeti u obzir ako McGregor to poželi, ostvarit će se, tako da - nikad se ne zna.

Linker
30. travanj 2024 01:18