UFC

Objavljeno je trajanje glavnog dijela UFC-a 294, fanovi u šoku: ‘Trajalo je kraće nego prva borba ove dvojice!‘

Islam Makhachev

 GIUSEPPE CACACE Afp
Rekord datira još iz 2000. godine

Još se uvijek sliježu dojmovi nakon sinoćnjeg UFC-a 294. Domaći navijači, kolokvijalno rečeno, mogu biti podosta zadovoljni jer su gotovo sve glavne uzdanice koje su podržavali upisali pobjede. Tako su na glavnom dijelu večeri trijumfirali Said Nurmagomedov, Ikram Aliskerov, Khamzat Chimaev i Islam Makhachev, dok je meč Magomeda Ankalaeva i Johnnyja Walkera završio "no contestom" zbog ilegalnog koljena u glavu i kasnije loše reakcije doktora.

Od tih pet borbi, njih četiri je završilo u prvoj rundi, jedino su Chimaev i Usman išli sve do odluke sudaca. Ovim podacima jasno nam je da je ovo bio poprilično kratak "main card", a poznati MMA novinar TSN Sportsa Aaron Bronsteter na svom je Twitter profilu (ili X-u, kako vam drago) objavio da su borbe u glavnom dijelu večeri trajale ukupno 24 minute i 39 sekundi!

Reakcije fanova na ovaj podatak raznolike su, a tri su posebno upale u oko:

"Ovo je trajalo kraće nego prva borba Makhacheva i Volkanovskog!"

"Ako ste iz Amerike, platili ste tri dolara po minuti!"

"24 minute, a 15 je otpalo na jednu borbu!"

Mnogi su se zapitali je li ovo i najkraće trajanje nečeg takvog, ali odgovor je negativan. Rekord datira još iz 2000. godine kada se održao UFC 29. Tu je priredbu predvodio Tito Ortiz koji je obranio svoj pojas poluteške kategorije za 1:51 minutu. Prije njega nastupio je i američki prvak hrvatskih korijena, Pat Miletich kojemu je za obranu pojasa velter kategorije trebala jedna runda i šest sekundi više nego Ortizu.

Osim borbe "The Croatian Sensationa", ostala četiri meča završila su u prvoj rundi te je ukupno trajanje iznosilo 19 minuta i 10 sekundi. Jučerašnji "main card" trajao je pet minuta više, ali svejedno spada među najkraće u povijesti.

Nekima se to i nije svidjelo jer su očekivali napetije borbe, dok su drugi bili sretni jer je bilo brzo gotovo. Bilo kako bilo, ta je priredba iza nas, a sada željno iščekujemo idući PPV "event", jer ćemo napokon gledati Stipu Miočića, a ne bismo se bunili da istom brzinom kao što smo ih gore naveli nokautira Jona Jonesa..

Linker
26. travanj 2024 12:36