UFC

Darren Till poručio Brunsonu: ‘Ja nisam Kevin Holland ili Edmen Shahbazyan‘

Darren Till
 Screenshot (youtube, Bt Sport)
28-godišnjak iz Liverpoola više od godinu dana nije nastupao, no sada je spreman na povratak

Ovog vikenda, točnije u kasnim subotnjim i ranim nedjeljnim satima Darren Till drugi puta zaredom predvodit će UFC-ovu priredbu. ''Gorilla'' će se boriti protiv Dereka Brunsona u glavnoj borba večeri na UFC Fight Night 191 eventu. Više od godinu dana prošlo je 26.srpnja 2020. i Tillovog poraza od Roberta Whittakera. 28-godišnji engleski borac pružio je dobar otpor bivšem prvaku i idućem izazivaču za pojas, a Till je u toj borbi pretrpio i ozljedu koljena. Ipak, nije ga ta ozljeda tako dugo udaljila iz kaveza. Pogađale su Tilla i druge ozljede te je otkazivao borbe protiv Jacka Hermanssona i Marvina Vettorija, a sada je napokon spreman ponovno kročiti u kavez. Darren Till u razgovoru za MMA Junkie objasnio je koliko mu je drago što će napokon nastupiti.

''Jednostavno sam sretan što sam ovdje. Teško je prolaziti iz kampa u kamp i trošiti puno novca na sve to, a zatim otkazati borbu zbog ozljede. Zadnji puta (kada se trebao boriti protiv Vettorija) stvarno nisam imao sreće jer sam dva ili tri tjedna prije borbe slomio ključnu kost. Da se to dogodilo deset tjedana ranije, definiitvno bih se borio. Sve to podsjeća me na Dominicka Cruza kada je imao hrpu ozljeda i prepreka. Morate jednostavno proći kroz sve to i evo me par dana prije borbe. Vrlo sam sretan čovjek sada.''

Darren Till kroz zadnjih godinu do dvije prometnuo se u jednog od najzanimljivijih UFC-ovih boraca kada su u pitanju društvene mreže. Borac iz Liverpoola često objavljuje raznorazni zabavni sadržaj i ''memove'', a nerijetko njegovi računi završe privremeno blokirani od strane administratora na društvenim mrežama. Derek Brunson također je bio meta Darrenovih objava na društvenim mrežama, no Till navodi kako nema ništa osobno protiv svog idućeg protivnika.

''Mislim da je on (Brunson) super. Nemam ništa protiv Dereka. Smatram ga dobrim tipom. Sviđa mi se njegov tim i njegov menadžment. On je ovdje da odradi posao u subotu, a u zadnje vrijeme bolje obavlja posao nego ja. On pobjeđuje te tipove, no ponovno ću reći. Ne želim nikoga podcijeniti, ali ja nisam Kevin Holland ili Shahbazyan. Ja ću biti drukčija životinja ove subote. Ja imam borilački IQ i postajem sve opakiji s godinama, a čini se kako i on postaje sve bolji kako stari. Spreman sam za subotu. Odradio sam svoju zadaću i spreman sam za sve što me čeka. Sto posto sam siguran da ću pobijediti ovu borbu. Za sve koji sumnjaju, imam posebno mjesto u svom srcu.'', dodao je Darren kojemu treba pobjeda u ovom meču kako bi ostao blizu vrhu kategorije.

Till je trenutno na sedmom mjestu izazivača srednje kategorije. Njegov je san osvojiti pojas, a poprilično velika želja je i sama borba protiv Israela Adesanyje, trenutnog prvaka. Adesanyja često hvali Tilla, no nedavno je rekao kako je vrijeme da Till opravda sve te komplimente i prestane kiksati onda kada treba napraviti iskorak. Darren pobjedu čeka od studenog 2019. godine i borbe protiv Kelvina Gasteluma. Vrijeme je za novo slavlje ako su ambicije ka osvajanju pojasa stvarne.

Linker
25. travanj 2024 17:51