UFC

DC tvrdi da je pročitao Miočića: 'Bio bi idiot da to ne ponovi, ali takve stvari prolaze samo jednom'

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Zašto? Jer sam se vratio kući, ispravio tu pogrešku i pobrinuo se da se takvo što ne ponovi"

Daniel Cormier nimalo ne dvoji, pred njim je najveća borba u njegovoj sportskoj karijeri i DC vjeruje kako je spreman na to da s titulom zaključi jedno nevjerojatno poglavlje u svom životu.

"Ovo je sa sportske strane najveći trenutak moje karijere jer poštujem što Stipe radi stvari na ispravan način. Poštujem puno toga kod Miočića. Moje najveće rivalstvo bit će ono s Jonom Jonesom. Preveliko je i od toga ne mogu pobjeći, ali ovo je moja najveća borba. Ovo je meč za teškašku titulu. Teška kategorija je vrh, tu je prvak najopakiji čovjek na svijetu, a on me pobijedio prošli put i to me motivira da učinim nešto posebno", izjavio je DC u petak na press konferenciji pa se potom osvrnuo i na to kakav bismo meč ove nedjelje mogli gledati u lasvegaškom APEX kompleksu.

"Najlakši put bi bio da ga srušim i zadržim na podu, ali tako se troši puno energije. No, ne želim se samo na to oslanjati. Želim se boriti. Sviđa mi se, zabavno je i uživam u tome da ga udaram u lice. Sve ću to kombinirati... Njegova glava je ravno ispred mene. Svi pričaju o mom hrvanju, ali Stipe zna kako hrvati. To sam osjetio iste sekunde kada sam mu zgrabio nogu. Svjestan sam toga da je vješt dovoljno da zaustavi moja rušenja. Između ostalog, i on je mene uspio srušiti."

U prošlom je meču Cormier imao puno uspješnih trenutaka u prve tri runde, no onda Stipe radi sjajnu prilagodbu i udarcima u tijelo si otvara put prema velikom preokretu i povratku na tron. Upravo je to taktika koju DC od aktualnog prvaka očekuje i ovoga puta jer ne vidi razloga da Stipe ne pokuša izvesti ono u čemu je bio toliko uspješan.

"Vratit će se udarcima u tijelo. Bio bi idiot da to ne ponovi. Imali su previše uspjeha s time, ali realnost je ta da vam takva prilagodba može proći samo jednom. Zašto? Jer sam se vratio kući, ispravio tu pogrešku i pobrinuo se da se takvo što ne ponovi. Da, on će me uspjeti pogoditi u tijelo. Nema šanse da ću ih sve blokirati, ali na meni je da budem spremniji", zaključio je Cormier.

Linker
28. travanj 2024 01:52