UFC

Debi Bo Nickala neće se dogoditi ove godine: Veliki UFC-ov potencijal otkazao je borbu protiv Picketta

Bo Nickal

 Screenshot (youtube, Ufc)
Svi smo se radovali debiju ovog super talentiranog borca, ali morat ćemo se strpiti

Definitivno najveća zvijezda ovosezonskog Dana White‘s Contender Seriesa bio je Bo Nickal (3-0-0). Nickal je na američkoj sportskoj sceni prvenstveno poznat kao jedan od najboljih hrvača u državi. Nakon što se nije uspio plasirati na prošle Olimpijske igre, odlučio se okušati u MMA-u.

Ove godine dobio je priliku boriti se za ugovor u UFC-u, iako je iza sebe imao samo jedan profesionalni nastup. 62 sekunde trebale su mu da pobijedi Zacha Borrega, ali Dana White odlučio je kako Nickal treba još jednu pobjedu prije potpisa s UFC-om. Uparili su ga s Donovanom Beardom (7-1-0) u drugom nastupu i trebala je to biti prava provjera Nickalovih sposobnosti.

Bo je još uvjerljiviji bio u drugom nastupu i za samo 52 sekunde prisilio je Bearda na predaju. Dana White više se nije trebao uvjeravat, Bo Nickal spreman je za UFC.

Odmah je 26-godišnji američki borac počeo prozivati Khamzata Chimaeva i ostale vrhunske UFC-ove borce. Naravno da ga UFC neće odmah baciti ‘‘u vatru‘‘ na taj način i uparili su ga s Jamiejem Pickettom (13-8-0).

Bio je to idealan protivnik za debi. Pickett je osjetno iskusniji od svih dosadašnjih Nickalovih protivnika, a s obzirom da je na dva poraza u nizu, pobjeda mu je imperati. Nažalost, taj meč nećemo gledati, barem ne 10. prosinca (12. mjesec) ove godine.

ESPN je prije nekoliko dana prenio vijest kako je Nickal otkazao nastup zbog ozljede, ali vijest je prošla pomalo ispod radara zbog svih zbivanja oko UFC 282 eventa. Nije poznato hoće li UFC premjestiti taj event za kasniji datum i koliko je zapravo ozbiljna ozljeda Bo Nickala, ali debi jednog od najvećih talenata u promociji morat ćemo čekati do sljedeće kalendarske godine.

Linker
23. travanj 2024 13:01