UFC

Demetrious Johnson gaji visoko mišljenje o Cejudu: ‘On može pobijediti Volkanovskog‘

Demetrious Johnson i Henry Cejudo

 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
Ponajbolji borac u povijesti MMA-a dobro je upoznat s vještinama Henryja Cejuda

Povratak Henryja Cejuda postaje sve realnija opcija i Aljamain Sterling mogao bi dobiti još jednog velikog konkurenta u već pretrpanoj bantam kategoriji.

''Triple C'' već neko vrijeme nagoviješta povratak u kavez, a izuzev pojasa u bantamu, Cejudo puca i na titulu u perolakoj kategoriji. Time bi postao prvim borcem koji je osvajao UFC-ovu titulu u tri različite kategorije. Mnogi su ipak skeptični po tom pitanju, naročito u vezi osvajanja pojasa u perolakoj kategoriji. Alexander Volkanovski trenutno je prvak te kategorije i radi se o zbilja fantastičnom borcu koji trenutno djeluje nepobjedivo.

Henry Cejudo također je djelovao nepobjedivo prije nego se povukao, ali Volkanovski bi imao određenu prednost u veličini i fizičkoj snazi. Međutim, jedan od boraca koji jako dobro poznaje mogućnosti Henryja Cejuda, smatra da bi ''Triple C'' itekako imao šanse u tom meču. Radi se o Demetriousu Johnsonu koji se dvaput borio protiv Cejuda. Jednom je slavio prekidom, a u revanšu je poražen podijeljenom sudačkom odlukom.

''On (Cejudo) je inteligentan i pravi je atleta. Uspio je ostvariti nešto što ja nisam. Osvojio je titule u muha i u bantam kategoriji, a uspio je i obraniti pojaseve u obje kategorije. Conor McGregor npr. također je osvojio pojas u dvama kategorijama, ali nikada nije branio niti jednu od tih titula. Osvojio je jednu, zatim drugu, a onda se posve izgubio. To je stvar zbog koja se Cejudu nije dogodila i ljudi trebaju poštovati tog čovjeka. Ja ga poštujem'', započeo je ''Mighty Mouse'' s hvalospjevima na račun Cejuda, a zatim je za MMA Fighting prokomentirao njegove šanse protiv Sterlinga i Volkanovskog.

''Mislim da on predstavlja niz problema za Sterlinga, zato što je je njegovo hrvanje dobro, kao i njegove ruke (boks). Henry Cejudo je opak igrač. On će nametnuti tempo i tako će pokušati doći do pobjede. Očito da on sada ima zapušteno tijelo i morat će se srediti, ali siguran sam da on to može učiniti. Borba za titulu u perolakoj bila bi teža jer Volkanovski je veći tip i puno je aktivniji u posljednje vrijeme. Mislim da bi velika razlika bila i u težini. Mislim li da Cejudo ima talent i vještinu za pobijediti Volkanovskog? Apsolutno, ali Volkanovski je bio aktivan i borio se s pravim ubojicama. Već dvaput se borio protiv Maxa Hollowayja', objasnio je DJ.

''Mighty Mouse'' vidno je oduševljen vještinama Alexandera Volkanovskog, a u nastavku razgovora objasnio je kako je Volkanovski evoluirao. Nekoć je mečeve dobivao na račun svoje čvrstine i borbenosti, ali sada se sjajno drži taktike i postao je kompletnim MMA borcem.

''To je najveća stvar s kojom bi se Cejudo morao nositi. Čekala bi ga borba protiv borca koji je identičan kao on, barem po mom mišljenju.'', usporedio je Demetrious dvojicu sjajnih boraca.

Cejudo je u drugom mjesecu ove godine napunio 35 godina i krajnje je vrijeme za povratak. Borci nižih kategorija rane dosežu svoj vrhunac i ne preostaje mu još puno godina u naponu snage. Bila bi šteta da Cejudo potrati još koju godinu svoje karijere, pogotovo u situaciji gdje se toliko zanimljivih mečeva nudi u bantam i perolakoj kategoriji.

Linker
24. travanj 2024 22:27