UFC

Demian Maia otkrio scenarij zbog kojeg bi mogao nastaviti karijeru

Demian Maia
 Screenshot/Youtube
UFC-ov veteran Demian Maia planira završiti karijeru nakon što odradi još dvije borbe u oktogonu, a prva ga čeka ove subote u Braziliji protiv Gilberta Burnsa.

Maia je uoči borbe priznao da će najvjerojatnije završiti karijeru nakon sljedeće dvije borbe, ali otkrio je i da bi se mogao nastaviti boriti u slučaju da ga večerašnja pobjeda ponovno dovede u poziciju potencijalnog izazivača.

S 42 godine na leđima još uvijek postoje rekordi koje može i želi dostići.

"Očito je da želim dostići rekord Donalda Cerronea po broju pobjeda. Znam da je to važno za moju karijeru. Takvi rekordi traju zauvijek. Dostići tako nešto je kao osvajanje titule. No, ne mogu o tome razmišljati, moram se usredotočiti na borbu jer me čeka doista teška borba", rekao je Maia kojeg čeka 32. meč u UFC-u u kojem će loviti 23. pobjedu. Cerrone ima 34 borbe i 23 pobjede.

"Da, postoji 90 posto šanse da ću se umiroviti nakon još dvije borbe. No, ako pobijedim u ovoj borbi i postoji mogućnost da se borim za pojas, ili ako pobijedim u sljedeće dvije i onda me nazovu, sigurno ću odgoditi mirovinu. Prilik da se borim za titulu je nešto što bi produljilo moju karijeru", kaže Brazilac.

Pred svoje će fanove izaći nakon tri pobjede u nizu (Lyoman Good, Anthony Martin i Ben Askren). Posljlednji put je poražen u svibnju 2018. jednoglasnom odlukom protiv aktualnog prvaka u velteru Kamarua Usmana.

Linker
08. svibanj 2024 00:39