UFC

Demian Maia zbog impresivnog rekorda spreman 'ugurati' još jedan meč prije odlaska u mirovinu!

Demian Maia
 Stephan Eilert / AGIF via AFP
Demian Maia nakon poraza od Gilberta Burnsa najavio je da ga čeka još jedan meč i potom odlazak u mirovinu, ali sada je otvoren za malu promjenu u tim planovima...

14. ožujka Gilbert Burns zaustavio je pobjednički niz (3) Demiana Maie, a bivši dvostruki UFC-ov izazivač poručio je da ćemo ga još jednom gledati u Octagonu.

"Želim još samo jedan meč i onda ću se umiroviti. Dva su borca protiv kojih bi se mogao boriti. Jedan je Diego Sanchez jer već dugo moli za ovaj meč i protiv njega bih se volio boriti u idućem nastupu. To bi bila sjajna zadnja borba jer je on također legenda. Druga opcija je Donald Cerrone, također bi i to bio zanimljiv meč jer u UFC-u ima jednu pobjedu više od mene", govorio je tada legendarni Brazilac koji bi sada ipak u čitavu tu priču mogao ubaciti još jedan meč.

U intervjuu s Canal Encaradom, Maia je priznao kako su se njegovi planovi po pitanju odlaska u mirovinu "malo izmijenili".

"Možda bih želio nakon iduće borbe odraditi još jednu. No, čak i da mi iduća bude posljednja, u tome neću vidjeti nikakav problem. Pomirio sam se s time. Mislim da sam dobro odradio svoju ulogu i sretan sam sa svime što sam postigao svih ovih godina", izjavio je slavni BJJ majstor.



Prema pisanjima MMA Fightinga, Maia će mirovini, između ostalog, voditi svoj podcast, posvetit će se svom YouTube kanalu, a objavit će i knjigu sa svojim životnim pričama. No, ti njegovi planovi mogli bi sada naići na malu odgodu jer ga privlači ideja da postane borac s najviše pobjeda u UFC-u.

Trenutno taj rekord drži Donald Cerrone s 23 pobjede, a Maia je na drugom mjestu s jednom manje.

"Možda da postanem borac s najviše pobjeda", odgovorio je Maia na pitanje što bi ga motiviralo da potpiše novi ugovor s UFC-om.

"Jednu sam pobjedu iza Cerronea. Ako upišem još jednu, bit ćemo izjednačeni, ali ako mogu ostvariti dvije, onda bih ga prestigao. Zbog toga razmišljam o ovome", zaključio je brazilski veteran.

Spomenimo i kako Maia u ovim trenucima nema dogovoren meč, dok 'Kauboja' na UFC-u 249 (9. svibnja) čeka susret s Anthonyjem Pettisom.

Linker
02. svibanj 2024 00:06