UFC

Derek Brunson hoće Israela Adesanyju na njegovom terenu: ‘Želim da pojede svoje riječi‘

Israel Adesanya vs. Derek Brunson
 Steven Ryan/Getty images/Profimedia
Četvrtorangirani borac UFC-ove srednje kategorije smatra kako zaslužuje priliku za napasti pojas

UFC-ov borac srednje kategorije Derek Brunson neizmjerno jako želi revanš protiv Israela Adesanyje. Upravo je aktualni prvak Adesanyja zadnji borac koji je porazio Brunsona, a to se dogodilo u studenom 2018. godine. ''Last Stylebender'' doslovno se poigrao s Brunsonom te ga je nokautirao krajem prve runde. Ipak, Derek se posložio nakon toga te je zaredao pet pobjeda u nizu i sada je četvrtorangirani borac ljestvice izazivača u srednjoj kategoriji.

Brunson je proteklog vikenda savladao Darrena Tilla dominantnom predstavom i gušenjem u trećoj rundi borbe. Nakon petog uzastopnog slavlja, 37-godišnji Brunson inzistira na borbi za pojas i revanšu protiv Israela Adesanyje kako bi ispravio jedan od najgorih nastupa u svojoj karijeri. Američki borac uvjeren je kako ovaj puta može pobijediti Israela.

''Upravo sam razmišljao koliko jako želim tu borbu i kako znam da mogu odraditi taj posao. Šokirao bih i iznenadio sve prisutne. Ja sam tako dobar u odlascima u tuđe dvorište i utišavanju publike. Ne želim ispasti bahat, ali uživat ću u tom trenutku. Perfektni scenarij je boriti se s Izzyjem na njegovom terenu, osvetiti poraz i osvojiti titulu. To bi bilo sjajno.'', započeo je Brunson u razgovoru za MMA Junkie.

Puno je ''trash talka'' bilo između Dereka Brunsona i Israela Adesanyje prije njihove borbe. Sve se nastavilo i nakon zadnjeg Brunsonovog nastupa kada je počeo prozivati Adesanyju, a Nigerijac je uzvratio serijom ''tvitova''. Derek sada ima veliku motivaciju da osveti poraz i začepi usta aktualnom prvaku.

''Ovo je sve isključivo natjecateljski. Želim da pojede svoje riječi. Želim mu dati nadimak koji će ga pratiti. Mislim da bi ovo mogla biti jedna od najvećih borbi u povijesti UFC-ove srednje kategorije. Odradit ću sjajan trening kamp, i sve ususret borbi bit će odlično. Mislim da taj meč ima puno potencijala. Definitivno se želim ponovno boriti protiv Izzyja. Prva borba ostavila je kisel okus u mojim ustima. Nije to bio dobar prikaz mojih mogućnosti. Oko Izzyja je puno ''hypea'' i impulsa. Htio bih to smiriti.'', dodao je Brunson.

Četvrtorangirani borac srednje kategorije ipak će morati pričekati neko vrijeme, točnije vjerojatno će trebati još jednu pobjedu prije nego dobije priliku za napasti pojas. Robert Whittaker idući je na redu, a ta borba dogodit će se vjerojatno tek početkom iduće godine. Sam Derek Brunson rekao je kako je borba protiv Jareda Cannoniera realna opcija, no rado bi poslužio i kao zamjena u borbi između Adesanyje i Whittakera, ukoliko netko otpadne naravno.

''Naravno da želim priliku za pojas i mogu pričekati. Imam puno poslova koji neće utjecati na moj novac jer volim pametno investirati. Međutim, ja se volim boriti. Tko kaže da će Adesanya uopće pobijediti u revanšu protiv Whittakera? Robert će napraviti neke prilagodbe i biti će to puno napetija borba. Pričao sam sa svojim menadžerima i pitao za opciju da ostanem u treningu u slučaju da se neko od njih ozlijedi ili dobije COVID. Volio bih trenirati za borbu i ako se netko ozlijedi, uskočiti umjesto njega.'' , rekao je Derek Brunson.

Čini se kako Brunson svim silama želi doći do prilike za prvi ''title shot'' u karijeri, no realnost je kako će ga UFC vjerojatno upariti s nekim od boraca koji su ispred njega u poretku. Uspije li Brunson ostvariti i šestu pobjedu zaredom, nema sumnje kako će ga čekati prilika za napasti pojas prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Linker
19. travanj 2024 23:55