UFC

Jared Cannonier poručuje Brunsonu: ‘Trebaš se boriti sa mnom ukoliko želiš biti prvi izazivač‘

Jared Cannonier
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Trenutno je puno boraca pri vrhu srednje kategorije koji smatraju kako zaslužuju ‘‘title shot‘‘

Vrlo glasan je Derek Brunson po pitanju napada na pojas UFC-ove srednje kategorije nakon što je proteklog vikenda savladao Darrena Tilla submissionom u trećoj rundi borbe. 37-godišnji Brunson time je došao do pete pobjede zaredom, trenutno je četvrti na ljestvici izazivača srednje kategorije i smatra kako zaslužuje dobiti svoju prvu priliku za napasti titulu. Brunson je član UFC-a od 2012. godine, 14 puta je slavio, a pet puta gubio pod okriljem najjače svjetske MMA promocije. Međutim, Derek je uvijek u svojoj UFC karijeri zapinjao protiv boraca iz samog vrha kategorije i s razlogom nije dobio priliku za pojasa.

Jasno je kako će Robert Whittaker biti idući izazivač aktualnog prvaka Israela Adesanyje. Ta borba je sigurna, a samo se čeka službeni datum i lokacija njihovog revanša. Izgledno je kako će se taj meč dogoditi početkom iduće godine, a Brunson se nada biti barem zamjena ukoliko netko otkaže zbog ozljede, koronavirusa ili nekog trećeg razloga. Jedan od boraca koji se donekle osjetio uvrijeđenim Brunsonovim lobiranjem za ''title shotom'' jeste Jared Cannonier, trenutno trećerangirani borac na ljestvici izazivača srednje kategorije. 37-godišnji ''Killa Gorilla'' nije u pobjedničkom nizu kao Brunson, no ostvario je četiri pobjede u zadnjih pet nastupa, a porazio ga je samo sjajni Robert Whittaker. Cannonier je 21. kolovoza porazio Kelvina Gasteluma te se također nada što skorijem napadu na pojas.

''Razumijem njegovo (Brunsonovo) stajalište. On je ovdje dugo vremena, a nikada nije dobio priliku za napasti pojas. Bio je blizu 'title shotu', no onda je naletio na Izzyja i sada je na svom putu. Iskreno, mislim da on nije u poziciji gdje može čekati na 'title shot'. On je peti, pobijedio je sedmog. Mislim da to ne vrijedi toliko puno. Smatram kako ta pobjeda samo potvrđuje njegovu poziciju na ljestvici izazivača. Mislim da ga to ne čini prvim izazivačem. Stoga, ako želi biti zacementiran kao prvi izazivač, trebao bi se boriti sa mnom. Nakon toga može sjesti sa strane i čekati zagarantiranu priliku za napasti pojas.'', rekao je Cannonier za Submission Radio te dodatno pojasnio situaciju pri vrhu UFC-ove srednje kategorije.

''Ukoliko on i ja budemo čekali, ja ću dobiti priliku prije njega. Ako pogledamo poredak, to je jednostavno tako. Iskreno, ja čekam da me oni pozovu, a ako on (Brunson) odbije, neće biti prvi koji je odbio borbu protiv mene. Hrpa tih tipova odbija se boriti protiv mene, puno njih iz vrha kategorije reklo je 'ne' borbi protiv mene. Dakle, neću biti iznenađen. Sva četiri zadnja tipa koja sam pobijedio bolji su od boraca koje je on pobijedio. Znam da je on u pobjedničkom nizu, no moje četiri pobjede u zadnjih pet nastupa bolje su od njegovih pet pobjeda u zadnjih pet nastupa.''

Cannonier je pobjeđivao borce poput spomenutog Gasteluma, a izuzev njega savladao je Jacka Hermanssona, Andersona Silvu i Davida Brancha u zadnjih pet nastupa koje spominje. Darren Till najzvučnije je ime koje je Brunson savladao tokom svog niza od pet pobjeda, a borci poput Kevina Hollanda, Edmena Shahbazyana, Iana Heinischa i Eliasa Theodoroua nisu krema ove kategorije. Mora se priznati kako je Cannonier pobijedio nešto zvučnija imena nego Brunson, no nema smisla da se povlače takve rasprave. Najlogičnije rješenje jeste borba njih između njih dvojice, a preostaje nada kako se Brunson neće pridružiti brojnom klubu boraca koji su odbili Cannoniera prema njegovim osobnim navodima. Što će se dogoditi nakon toga te s kime će UFC upariti pobjednika borbe između Marvina Vettorija i Paula Coste, ostaviti ćemo UFC-ovim matchmakerima na razmišljanje.

Linker
20. travanj 2024 00:54