UFC

Derek Brunson otrkio pozadinu raskida s UFC-om, ali i što mu je Dana White rekao u telefonskom pozivu nedugo nakon

Derek Brunson 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Brunson uskoro puni 40 godina te je vjerojatno i sam svjestan da u UFC-u nikada neće biti prvak

Sinoć je Derek Brunson uspješno debitirao u PFL-u i odlukom sudaca svladao dvostrukog osvajača Rayja Coopera III. Nedavno je vijest o njegovom napuštanju UFC-a iznenadila mnoge fanove, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je u to vrijeme bio i rangiran borac srednje kategorije.

Šuškalo se sve do nedavno kako ga se UFC htio riješiti već neko vrijeme, no izgleda da to ipak nije bio slučaj. Brunson je otkrio zašto je napustio UFC prije nekoliko mjeseci, ali i što mu je Dana White rekao na te glasine da ga se odavno htio riješiti:

‘‘Mislim da je jednostavno došlo vrijeme da svatko krene svojim putem. Bio sam tamo dosta, ali mislim da s obzirom na moju karijeru i moje godine, neke stvari tamo jednostavno nisu imale smisla za mene. Postalo je previše teško dogovoriti meč, pogotovo s tim top borcima. Bilo je to savršeno vrijeme da krenem dalje‘‘, rekao je Brunson za MMA Fighting.

‘‘Netko je Danu pitao za mene i zašto me se htio riješiti, nakon čega me on nazvao i rekao kako uopće nije čuo da se te stvari pričaju i da nije pokušavao riješiti me se niti bilo što slično. Nije bilo animoziteta, nije bilo nikakve zle namjere. Ja sam se naradio u UFC-u‘‘, dodao je.

Brunson uskoro puni 40 godina te je vjerojatno i sam svjestan da u UFC-u nikada neće biti prvak. PFL mu nudi opciju da si prije borilačke mirovine zaradi još nešto novca, a ako je suditi po sinoćnjoj izvedbi, to bi se vrlo lako moglo ostvariti.

Linker
28. travanj 2024 12:36