Ostalo

Derek Brunson objasnio zašto je prozvao Jakea Paula: ‘Želim staviti PFL na MMA kartu‘

Derek Brunson

 Screenshot (youtube, Pfl)
Bivši UFC-ov borac srednje kategorije pun je elana nakon prve pobjede u PFL-u

Više od dvije godine čekao je Derek Brunson da sudac ponovo podigne njegovu ruku na kraju meča, a pobjedu u kavezu napokon je dočekao proteklog vikenda na PFL-ovom eventu u Washingtonu.

Brunson se borio protiv Rayja Coopera III, borca koji se kroz proteklih nekoliko godina etablirao kao ponajbolji PFL-ov velteraš i dvaput je osvajao turnir u velter kategoriji.

Meč protiv Brunsona bio je ugovoren u srednjoj kategoriji, a na kraju je Cooper bio taj koji je pao vagu. Nije mu pomogla ni kilaža iznad gornje granice, jer Derek Brunson rutinski je došao do pobjede. Dva suca bodovala su meč rezultatom 30-25, a to dovoljno govori o dominaciji Brunsona. Treća sudačka kartica pokazala je rezultat 30-27.

Odlično se Brunson predstavio PFL-ovoj publici i njihovim čelnicima, a neposredno nakon pobjede, Brunson je uputio i određenu prozivku.

‘‘Gdje je Jake Paul? Došao sam po velike mečeve i želim PFL staviti na MMA kartu. Pokazali su vjeru u mene, doveli su me vamo, a ja sada želim pružati show za fanove.‘‘, poručio je Brunson u razgovoru s Danom Hardyjem.

Nešto kasnije u razgovoru za MMA Junkie, Brunson je pojasnio zašto je prozvao baš Paula i najavio je svoje planove s Jakeom.

‘‘Možda možemo odraditi dva meča, jedan boksački i jedan u MMA-u. Ja sam ovdje zbog velikih mečeva i velikih priredbi. PFL je odlična organizacija, a čak šest milijunaša dobili smo večeras. Ne znam je li se to ikad prije dogodilo u nekoj organizaciji.‘‘, rekao je Brunson, aludirajući na pobjednike turnira i njihovu glavnu nagradu u iznosu od jedan milijun dolara.

Teško je ipak očekivati da će Jake Paul u svom potencijalno MMA debiju ući u kavez s jednim Derekom Brunsonom koji iza sebe ima 33 profesionalna nastupa i dugi niz godina bio je top 5 borac UFC-ove srednje kategorije. Puno izglednija opcija je Johnny Eblen, Bellatorov prvak srednje kategorij. Eblen je neporažen u 14 dosadašnjih nastupa, a pobjeda nad Brunsonom dobro bi izgledala u njegovom rezimeu. Brunson također pokazuje interes ka međusobnom obračunu.

‘‘Sreo sam Johnnyja nakon što sam napustio kavez, a on mi je rekao: ‘Što ima? Čestitke na pobjedi. Idemo ugovoriti veliki meč, zaradimo nešto novca‘. Rekao sam mu da možemo razgovarati o tome, puno je opcija. Kupnja Bellatora odlčna je stvar i puno je top boraca tamo. Sada je to suradnja, a nebo je granica za PFL.‘‘, poruka je Dereka Brunsona.

Linker
24. travanj 2024 04:44