UFC

Derek Brunson upao u probleme s USADA-om i prijeti mu suspenzija: ‘Ovo je najgori program testiranja‘

Derek Brunson

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov borac srednje kategorije kritizirao je USADA-u

Iako se mnogi slažu kako je USADA (United States Anti-Doping Agency) jedna od svijetlih točaka UFC-a te da rade dobar posao s testiranjem boraca na doping, mnogi borci nerijetko kritiziraju način na koji to obavljaju.

USADA-ini zaposlenici nerijetko iznenada dolaze u jako čudna doba dana testirati borce, ali na taj način pokušavaju testove učiniti što nasumičnijima. UFC-ovi borci imaju razne obaveze prema tom programu i moraju ih se pridržavati ako žele dobiti dozvolu za nastupanje.

Derek Brunson, četvrtorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije upao je u probleme s USADA-om i prijeti mu duga suspenzija ako ponovi svoj prekršaj.

''USADA-in program vjerojatno je najgori mogući program testiranja. Zamislite da pokušavate srediti poslove koje odrađujete izvan kaveza i morate odraditi nekoliko brzih letova da provjerite nekretnine, obitelj i sve ostalo, a oni vam daju upozorenja jer ste zaboravili ažurirati njihovu kvarljivu aplikaciju. Nekoliko boraca se dopingira, a nitko od njih ne pada na testovima. Vratite GPS praćenje u aplikaciju. Kriva obavijest oko trenutne lokacije i pad na doping testu nisu ista stvar.'', napisao je Brunson putem Twittera.

Dakle, Derek je morao otići na kraća putovanja, a pritom nije ažurirao mjesto gdje se nalazi u USADA-inoj aplikaciji. Takve stvari potrebno je raditi kako bi USADA-ini zaposlenici mogli znati gdje će potražiti Brunsona kako bi ga nasumično testirali. Brunson očito ima problema s time te prigovara jer aplikacija nema GSP značajku kojom ne bi morali ručno ažurirati lokaciju na kojoj se trenutno nalaze.

Čini se kako je Derek već imao takvih problema, a ponovi li takav prekršaj još jednom, mogao bi upasti u probleme koji bi mogli značiti okončanje njegove karijere.

''Samo da razjasnim. USADA me upozorila da sam im dao pogrešne informacije o svojoj lokaciji, zato što nisam ažurirao svoju lokaciju unutar aplikacije. Dodali su kako sam to napravio dvaput i ukoliko to napravim još jedanput, mogao bih dobiti suspenziju na dvije godine. Nekoć su imali GPS praćenje. Možda bi trebali vratiti sistem koji je dobro funkcionirao za borce.'', dodao je Derek.

38-godišnji Brunson borio se protiv Jareda Cannoniera u drugom mjesecu ove godine. Pobjeda u tom meču osigurala bi mu napad na titulu u srednjoj kategoriji, ali Brunson je izgubio nokautom u drugoj rundi. Derek je uoči tog meča pričao kako planira odraditi još dva meča u svojoj karijeri. Ako se i dalje drži tog plana, idući nastup bit će mu ujedno i posljednji u karijeri, a nakon toga više neće morati brinuti o USADA i njihovoj aplikaciji. Ostaje nada kako će dobiti priliku oprostiti se u kavezu, a ne suspenzijom u trajanju od dvije godine.

Linker
26. travanj 2024 20:04