UFC

Derek Brunson uskoro će se povući: ‘Plan je pobijediti Cannoniera i Adesanyju, a zatim se umiroviti‘

Derek Brunson

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
UFC-ov borac srednje kategorije možda si je zakomplicirao stvar tom izjavom

Četvrtorangirani izazivač srednje kategorije, Derek Brunson, u posljednjem je pohodu na UFC-ov pojas. Derek je u periodu od kolovoza 2014. godine pa do studenog 2016. godine, nanizao pet pobjeda. Jedna pobjeda vrlo vjerojatno dijelila ga je od napada na titulu, no Robert Whittaker nokautirao ga je u prvoj rundi.

Uslijedilo je promjenjivo razdoblje za Brunsona, sve do petog mjeseca 2019. godine. Brunson je tada pobijedio Eliasa Theodoroua, a uslijedila su još četiri slavlja. U devetom mjesecu prošle godine, Brunson je odradio trenutno posljednji nastup, savladavši Darrena Tilla submissionom u trećoj rundi.

Ovaj vikend, Derek će se boriti na UFC 271 priredbi, a protivnik će mu biti trećerangirani izazivač Jared Cannonier. Uspije li Brunson pobijediti, gotovo sigurno bi ga trebao čekati ''title shot''. 38-godišnji američki borac upravo to i očekuje. Naime, Brunson je na konferenciji za medije istaknuo kako ne planira prihvatiti niti jednu drugu borbu, osim one za titulu. Naravno, pod uvjetom da pobijedi Cannoniera.

''Sjedit ću sa strane i čekat ću borbu za pojas, zasigurno. Napravo sam sve što trebam u ovoj kategoriji i to je to. Iskreno, planiram se boriti još dva puta. Osjećam se sretno i blagoslovljeno jer sam imao priliku 20 puta boriti se pod okriljem UFC-a. Super pametan sam, imam dobar mozak u svojoj glavi. Stoga se ne želim boriti do trenutka kada to više ne mogu raditi. To je sve o čemu trenutno razmišljam, pobijediti Cannoniera, pobijediti Izzyja (Adesanyju) i zatim se povući.'', otkrio je Brunson okupljenim predstavnicima medija.

Što se njegovog protivnika tiče, Brunson smatra kako će se Cannonieru morati poklopiti mnoge stvari ukoliko želi doći do pobjede u ranim nedjeljnim satima.

''Mislim da mi stilski odgovara. On mora doći tamo i odraditi perfektnu borbu. Trebat će mu i malo sreće na njegovoj strani, ako me misli dohvatiti. Ali uspoređujući vještine, nije mi niti blizu.'', samouvjereno je rekao Brunson.

Ipak, Jared Cannonier izrazito je moćan borac te je devet od ukupno 14 pobjeda upisao nokautom. Brunsona bi lako mogla zadesiti ista sudbina kao nakon prethodnog niza od pet pobjeda. Tada je koban bio Robert Whittaker, a Jared Cannonier nije ništa manje opasan. Također, nameće se pitanje što će biti s Brunsonom ako izgubi taj meč. Hoće li se povući ili će pronaći volju za još jednim pohodom ka tituli. Sve ćemo saznati ovog vikenda. U svakom slučaju, UFC-ovim čelnicima neće biti drago čuti da se Brunson planira umiroviti nakon eventualne borbe za pojas. Ako Derek nekim čudom pobijedi Cannoniera i Adesanyju, UFC-u ne bi išlo u prilog da im se novopečeni prvak umirovi odmah nakon osvajanja pojasa.

Tko zna, možda si je Brunson tom izjavom napravio ''medvjeđu uslugu''. Ne bi bilo pretjerano iznenađujuće da se UFC odluči za nekog drugog borca u ulozi izazivača, ukoliko Brunson savlada Cannoniera. Sean Strickland jedan je od onih koji čekaju poput zapete puške, a sam Adesanya, izjavio je pred medijima kako bi meč njega i Stricklanda zasigurno privukao puno pažnje te bi se dobro prodao.

Linker
25. travanj 2024 15:52