UFC

Uriah Hall nije htio meč koji mu je UFC ugovorio: ‘Nadao sam se Tillu, ali on je uplašen‘

Uriah Hall

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
37-godišnji ‘‘Prime Time‘‘ oštro se obrušio na Darrena Tilla u svom posljednjem intervjuu

Nezgodan meč čeka Uriaha Halla sredinom četvrtog mjeseca, točnije 16. travnja na UFC Fight Night 206 priredbi. Devetorangiranog izazivača srednje kategorije, čeka obračun s Andre Munizom, 13-rangiranim izazivačem.

Muniz je majstor borbe u parteru i čak 15 od ukupno 22 pobjede u karijeri, upisao je submissionom. Koliko je dobar na tom polju, pokazao je prošle godine, slomivši ruku legendarnom Jacareu Souzi. Inače, Muniz je zadnja tri protivnika završio submissionom u prvoj rundi.

Uriah Hall borac je koji preferira stojku, no niti jednom u svojih 27 mečeva, nije izgubio submissionom. Bit će to zanimljiv sukob stilova u travnju, no Hall je otkrio kako se zapravo nadao posve drugom protivniku. Darren Till bio je njegova velika želja, a još 12. mjesecu prošle godine, Hall je na Instagramu objavio fotografiju Darrena Tilla te je u opis napisao:

''Je li netko vidio ovu budalu?''

Ipak, UFC nije udovoljio njegovim željama te je Hall umjesto borbe s osmorangiranim Tillom, dobio težak zadatak gdje će zapravo braniti svoju poziciju u poretku. ''The Schmo'' je u razgovoru s Hallom odlučio saznati zašto je američki borac silno htio meč protiv Tilla, a Hall je odgovorio:

''Da vam budem iskren, borba s Munizom nije nešto što sam htio. Nadao sam se Darrenu Tillu, ali on je bio kujica i ne znam što se dogodilo. On se poigrava s UFC-om i svime ostalim. Ali on je tip s kojim sam se htio borit i ta borba ima smisla. Želio sam njega, ali mislim da je on uplašen, uistinu je uplašen, a možda je i ozlijeđen. Uvijek pronalazi nekakve izlike i ja tako gledam na njega. Konstantno priča sranja, ali znam da kad stanem pred njega, on će biti tako tih i stoga znam da bih ga pobijedio. Jednostavno znam da bih ga pobijedio. On je nizak, očajan je, ružan i znam da ga mogu prebiti.'', rekao je Hall u poprilično netipičnom govoru za sebe.

Postojale su određene špekulacije da će se Till i Hall boriti na UFC-ovoj priredbi koja će se održati u trećem mjesecu u Londonu. Till je sredinom prosinca (dvanaesti mjesec) prilikom gostovanja u MMA Houru iskazao svoj interes za tom borbom.

''Ogromna je šansa da ću se boriti u Londonu. Vidjet ćemo što će se dogoditi i protiv koga ću nastupati. Znam da me Uriah prozvao. Da, zainteresiran sam za meč s njime. Mislim da je on dobar borac. Smatram da je ružan, ali nije loš borac. Kakogod, imam raznih opcija.'', rekao je tada Till.

Ipak, Till je i dalje bez protivnika, a čini se kako neće nastupiti niti u Londonu. Halla s druge strane čeka izuzetno nezgodan meč. Uriah je u posljednjem nastupu poražen od Seana Stricklanda i pobjeda mu je imperativ, ukoliko se nada ostati unutar top 10 izazivača srednje kategorije.

Linker
24. travanj 2024 23:56