UFC

‘Derrick Lewis ne ide nigdje, volim tog tipa‘: Dana White ne planira otpustiti ‘Crnu zvijer‘

Derrick Lewis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov predsjednik potvrdio je da će Lewis ostati dio UFC-a i nakon trećeg uzastopnog poraza

Derrick Lewis u najgorem je nizu u svojoj profesionalnoj karijeri. Tri poraza zaredom upisao je ‘‘Black Beast‘‘, a sva tri došla su prekidom. Tai Tuivasa nokautirao ga je u drugoj rundi, zatim ga je Sergei Pavlovich porazio tehničkim nokautom u prvoj rundi, a proteklog vikenda uslijedio je poraz ‘‘submissionom‘‘ od Sergeija Spivaka, ponovno u prvoj rundi.

Pogledamo li širu sliku, Lewis je izgubio četiri od posljednjih pet borbi. Ciryl Gane također ga je porazio tehničkim nokautom u osmom mjesecu 2021. godine. Lewis je u posljednjih pet nastupa uspio poraziti samo Chrisa Daukausa.

Uskoro 38-godišnji Lewis (sutra mu je rođendan) iz borbe u borbu izgleda sve gore. Njegova volja bila je upitna i ranije u karijeri, ali sada izgleda totalno bezvoljno. Dojam je da bi se Lewis trebao povući iz sporta jer će samo nepotrebno skupljati poraze, a gotovo sigurno nema više što tražiti pod okriljem UFC-a.

Mnogi su pretpostavljali da bi mu mogao uslijediti i otkaz iz promocije nakon trećeg uzastopnog poraza, ali Dana White odbacio je tu mogućnost. UFC-ov predsjednik nema apsolutno nikakvu namjeru otpustiti Lewisa.

‘‘Slušajte, imam jako puno poštovanja za Derricka Lewisa. Volim tog tipa. Jest, izdominiran je sinoć, ali Spivak je izgledao jako dobro i ostavio je sjajan utisak. Volim Lewisa i on ne ide nigdje.‘‘, rekao je White na konferenciji za medije nakon UFC-ovog eventa održanog proteklog vikenda.

Pravo je pitanje planira li Lewis više nastupati. Ovakva tri poraza sigurno su demoralizirajuća, ali možda ‘‘Black Beast‘‘ u kavez ulazi jednostavno pokupiti novac pred odlazak u mirovinu. Šteta je što jedan od najmoćnijih udarača u kategoriji nije niti sjena borca kakav je donedavno bio, ali svakoj karijeri dođe kraj.

Linker
01. svibanj 2024 23:46