UFC

Derrick Lewis pod pritiskom je zbog gubitničkog niza: ‘Stjeran sam uza zid, ne želim opet izgubiti‘

Derrick Lewis

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov veteran teške kategorije nada se povratku pobjedama za kraj godine

Jako bitan meč čeka Derricka Lewisa ovog vikenda na UFC Fight Night 215 eventu. ‘‘Black Beast‘‘ posljednjih nekoliko godina bio je pri samom vrhu teške kategorije, a dvaput se borio za pojas (jednom za privremeni i jednom baš za titulu prvaka).

U posljednja četiri nastupa upisao je tri poraza, a sva tri došla su prekidom, točnije nokautom. Kola su krenula nizbrdo u osmom mjesecu prošle godine. Ciryl Gane nokautirao je Lewisa u meču za privremenog prvaka teške kategorije.

Lewis se na pobjednički kolosijek vratio pobjedom protiv Chrisa Daukausa krajem 2021. godine, ali 2022. godina nije bila dobra za Lewisa. Tai Tuivasa nokautirao ga je u drugom mjesecu ove godine, a Sergei Pavlovich slavio je tehničkim nokautom krajem sedmog mjeseca. Bila je to borba za koju mnogi smatraju da je sudac prerano prekinuo meč, ali poraz se piše i Lewis je u gubitničkom nizu.

Sergey Spivak sljedeći je Lewisov protivnik. 27-godišnji Moldavac u nizu je od dvije uzastopne pobjede, a u posljednjih šest nastupa izgubio je samo od Toma Aspinalla. Neće to biti lak test za Lewisa koji će se silno truditi da izbjegne treći poraz zaredom.

‘‘Ne želim niti razmišljati o tome (o porazu), jer ovo nije bila moja godina. Želim završiti godinu na pravi način i bilo bi sjajno da dođem do pobjede ovdje u Vegasu.‘‘, rekao je Derrick na konferenciji za medije.

Lewisu se često spočitava da nije dovoljno ozbiljan i profesionalan te da ga je upravo to koštalo dodatnog iskoraka. Lewis tvrdi kako zapravo nije puno toga dobio ozbiljnijim pristupom.

‘‘Ove godine sam trenirao vjerojatno najviše dosad i oba meča nisu otišla na moju stranu. Sve sam radio na ispravan način i svejedno nisam pobijedio. Ne znam. Svejedno sam još jače trenirao za ovaj meč i vidjet ćemo što će se dogoditi u subotu. Vjerujem da mogu odraditi posao, čak i u kasnijim rundama. Radujem se četvrtoj i petoj rundi. Nadam se da će meč potrajati par sekundi, ali u redu je i ako potraje svih pet rundi. Spreman sam i uzbuđen. Motiviran sam iako nije preostalo puno toga što bi me motiviralo u ovoj fazi karijere. Vjerujem da ipak mogu još dosta toga pružiti.‘‘, dodao je Lewis.

Kad je u pitanju motivacija, jasno je da se 37-godišnjem Derricku nešto teže motivirati. Kao da je i on sam svjestan da će teško doći do novog napada na titulu, a trećim porazom zaredom mogao bi biti i otpušten iz UFC-a, iako su šanse za otkazom ipak male.

‘‘Stjeran sam leđima uza zid. Ne želim izgubiti tri meča zaredom. Ne želim nikad zapravo izgubiti. Teško mi bude nakon poraza i ne prestajem razmišljati o tome sve dok ne ugovorim novi meč. Umoran sam od razmišljanja o prošlom meču i načinu na koji je završio. Samo želim dati sve od sebe. Pred završetkom sam karijere i ne želim da se postavljaju pitanja ‘što bi bilo, kad bi bilo?‘. Želim da je sve razjašnjeno.‘‘, zaključio je Lewis.

Linker
26. travanj 2024 16:12