UFC

Derrick Lewis: ‘Rekao sam Georgeu Foremanu da napuštam boks zbog MMA-a, a on mi je oduzeo automobil‘

Derrick Lewis
 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Jedno kratko vrijeme Lewisa je trenirao legendarni boksački šampion

Prije nego je započeo svoju za sada vrlo uspješnu MMA karijeru, Derrick Lewis trenirao je boks. Nije odradio niti jedan profesionalni meč, no bio je aktivan u dvorani te se u jednom trenutku našao na raskrsnici, gdje je trebao odabrati hoće li krenuti u profesionalni boks ili MMA.

Tada se u njegovu karijeru uključio jedan od najvećih boksača svih vremena. Dok je Lewis već imao ugovoren meč, jedan od Foremanovih ljudi odabrao je Lewisa kao potencijalnog protivnika za Georgeovog sina. Naravno, boksački velikan to je trebao potvrditi pa je Lewisa došao gledati na jedan sparing. Kako je to sve izgledalo, UFC-ov teškaš prisjetio se u razgovoru za ESPN.

"George me je došao gledati, a ja sam opako tukao tipa ispred njega. Pošto je George bio tamo, morao sam izgledati dobro. Tip nije htio pasti, bacao sam ga po svim stranama ringa, ali nije htio pasti", rekao je Lewis, koji je tim putem ostavio predobar dojam pa je umjesto protivnika Foremanovom sinu postao dio Georgevog tima.

Neko vrijeme je trenirao kod Foremana u dvorani, sve dok nije došlo vrijeme odraditi spomenutu MMA borbu. I tu je došlo do razilaženja.

"Jednostavno sam ispao predobar i nisu htjeli da se protiv Georgeovog sina borim u pravom meču. Željeli su me dovesti sebi u tim, trenirati me, a onda me poslati u Vegas kod Floyda Mayweathera u dvoranu. Željeli su mi pomoći u karijeri", ispričao je Lewis dodavši kako je to završilo:

"Dali su mi stan i automobil. Iako sam im rekao da želim vidjeti kako će proći moja prva MMA borba. Nisu to htjeli čuti. Ja sam na kraju pobijedio i odlučio da ne želim imati nikakve veze s boksom. Odlučio sam ostati u MMA-u. Nakon toga su mi oduzeli automobil, rekli da ništa od stana i jednostavno me pozdravili."

Ipak, nije Lewis ništa zamjerio boksačkoj legendi.

"Podsjećao me na mog djeda. Imao je jako dobru vibru, krasan čovjek. Dobar crkveni čovjek", rekao je još Lewis, dodavši kako Foremana od tada nije vidio.

Linker
12. travanj 2024 19:22