UFC

(VIDEO) Evo zašto se protiv njega ne smijete opustiti: Prisjetite se Lewisove pobjede protiv Volkova!

Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
 Harry How/Getty images/Profimedia
Derrick Lewis imat će protiv Ciryla Ganea 25 minuta za iskoristiti svoje najjače oružje

Derrick Lewis već se jednom borio za titulu UFC prvaka. Bilo je to u studenom 2018. godine, kad je bolji od njega bio Daniel Cormier. Borbu za titulu tada je izborio samo mjesec dana ranije, savladavši Alexandra Volkova. Bila je to borba koja najbolje opisuje kakav je Lewis borac i što je njegova najveća kvaliteta.

Lewis i Volkov borili su se na UFC 229 priredbi, onoj najpraćenijoj u UFC povijesti. Već prije same borbe između njih se pojavilo podosta tenzija pa je tako došlo i do velikog naguravanja nakon vaganja. Sve je bilo spremno za opaku teškašku borbu.

Opaka borba zapravo nije dobivena, budući da je Volkov relativno dominirao punih 14 minuta borbe. Lewis nije uspio napraviti gotovo ništa, dok je Rus opušteno plovio prema najvećoj pobjedi karijeri. Nažalost po njega, previše opušteno. U posljednjoj minuti borbe, umjesto da kretanjem odradi posao do kraja, Volkov se odlučio upustiti u razmjene udaraca. I tu je primio onaj kakav je Lewis tražio kroz cijelu borbu. Trenutak neopreznosti ili možda prevelikog samopouzdanja bio je dovoljan.

Ove borbe i svega oko nje, UFC se odlučio prisjetiti videom na njihovom YouTube kanalu.

Nešto slično dominaciji Volkova očekuje se i u Lewisovoj borbi protiv Ganea. Ali, sad će "Black Beast" imati čak deset minuta više za pronaći svoj pogodak. Hoće li u tome uspjeti?

Linker
16. travanj 2024 09:13