UFC

Derrick Lewis ugovorio novu borbu, ponovno će braniti svoju poziciju

Derrick Lewis

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tai Tuivasa novi je borac koji će pokušati osjetiti što znači borba protiv ‘Crne zvijeri‘

Ako za nekog UFC borca možemo biti sigurni da ne odbija borbe, nego da mu je bitno nastupati i skupljati pobjede, to bi svakako bio Derrick Lewis (26-8, 17-6 UFC). UFC-ov rekorder po broju pobjeda nokautom jedan je od najaktivnijih boraca u cijeloj promociji i dojam nam je kako mu je to zapravo jedini bitno. Ne znamo kako drugačije prokomentirati borbe koje on prihvaća kao trećeplasirani borac teškaške ljestvice.

Iako je već prije prošlomjesečne borbe protiv Chrisa Daukausa, a onda još posebno nakon nje, izražavao želju sad se okušati protiv Stipe Miočića, čini se kako je opet prihvatio prvu ponuđenu borbu. Lewis će se ponovno boriti u Houstonu, gradu gdje živi i gdje u kolovozu prošle godine nije uspio savladao Ciryla Ganea u borbi za privremeni pojas. Tamo se 12. veljače održava UFC 271 priredba na kojoj će mu protivnik biti Tai Tuivasa.

28-godišnji Tuivasa (13-3, 7-3 UFC) borac je s tri do sada različita perioda UFC karijere. Sve je započeo s tri pobjede, nakon čega su uslijedila tri poraza. U trenucima kad je bio na rubu otkaza iz UFC-a ponovno je krenuo pobjeđivati. Naslagao je tako sad četiri trijumfa u nizu, sve od listopada 2020. godine do danas i sve redom nokautima. Dovelo ga je to na 11. mjesto ljestvice, a protiv Lewisa će imati priliku za najveći skok do sada. Pobijedi li ga svakako će preskočiti nekoliko stepenica i naći se među najozbiljnijim kandidatima za izazivača.

UFC 271 priredba je, kao što smo već naveli, koja se održava 12. veljače u Houstonu, a u glavnoj borbi nastupit će Israel Adesanya i Robert Whittaker. Bit će to revanš njihove borbe za titulu srednje kategorije, jedino što će ovog puta Adesanya braniti titulu koju je prije nešto više od dvije godine Whittakeru oduzeo.

Kako ova ugovorena borba djeluje na tešku kategoriju, nije lako zaključiti. Samo možemo pretpostaviti da UFC Lewisu nije Miočića niti ponudio ili da Stipe jednostavno nije zainteresiran za bilo koju borbu osim one koja bi bila napad na titulu prvaka. To će ovog puta teško dobiti bez da nekoga ne savlada prije toga.

Linker
19. travanj 2024 21:27