UFC

‘Korejski Zombi‘ ističe se kao favorit za uskočiti umjesto Hollowayja, javio se još jedan izazivač

Chan Sung Jung

 Seokyong Lee/Penta Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski jučer je ostao bez planiranog protivnika

Loše vijesti za UFC i sve MMA fanove, pristigle su jučer iz kampa Maxa Hollowayja. Prvi izazivač perolake kategorije, nažalost neće moći nastupiti 05. ožujka na UFC 272 priredbi. Holloway se trebao boriti protiv Alexandera Volkanovskog, za titulu prvaka UFC-ove perolake kategorije. Bio bi to ujedno i njihov treći meč, a u oba dosadašnja, slavio je Volkanovski.

Max je nastup otkazao zbog ozljede, a trenutno nije poznato koliko dugo će trajati njegov oporavak. Ipak, sudeći po reakcijama nekih boraca iz kategorije, ali i samog prvaka, čini se kako bi UFC mogao potražiti zamjenu, odnosno, Volkanovski bi i dalje mogao nastupiti u sklopu UFC 272 priredbe.

Chan Sung Jung, poznatiji kao ''Korejski Zombi'', ime je koje se ističe kao najizglednija opcija za uskočiti kao zamjena. Njegov menadžer Jason House, u razgovoru za MMA Junkie, potvrdio je kako njegov borac želi tu priliku.

''KZ je i više nego željan uskočiti i boriti se za titulu na UFC 272 priredbi. Gledajući poredak, on je sljedeći najbolje rangirani borac s pobjedom u posljednjem meču, a ovo je borba o kojoj mnogi pričaju već neko vrijeme. Dobije li priliku, pokazat će da je najbolji na svijetu.'', rekao je Jason House.

Inače, Korejac je trenutno četvrti u poretku izazivača perolake kategorije. Izuzev prvaka, ispred njega su Holloway, Brian Ortega i Yair Rodriguez. Dakle, Max je meč otkazao zbog ozljede, Ortega je u posljednjem nastupu izgubio upravo od Volkanovskog, a Yair Rodriguez izgubio je od Maxa Hollowayja.

''Korejski Zombi'' s druge strane, u trenutno posljednjem nastupu, savladao je Dana Igea jednoglasnom odlukom. Tri pobjede u posljednja četiri nastupa, učinak je Korejca, a jedini poraz nanio mu je Brian Ortega. Alexander Volkanovski također djeluje zainteresirano upravo za meč protiv Chan Sung Junga, a putem Twittera, to je i potvrdio, označivši ''Zombija'' u ''tvit'' te pritom napisavši:

''Odradimo to!''

Međutim, nije samo ''Korejski Zombi'' zainteresiran za uskočiti i meč za pojas u perolakoj kategoriji. Josh Emmett također je istaknuo svoju kandidaturu. 36-godišnji američki borac trenutno je u nizu od četiri pobjede, a savladao je zvučna imena kao što su Dan Ige, Shane Burgos, Mirsad Bektić i Michael Johnson. Trenutno je šesti u poretku izazivača, a za MMA Junkie, objasnio je zašto bi on trebao biti zamjena za Hollowayja.

''Ovo je upravo ono o čemu sam pričao. Smatram da sam jedini borac pri vrhu kategorije, a da pritom nisam dobio priliku boriti se protiv najboljih tipova. Volkanovski i ja stilski činimo najbolji 'matchup'. Potpišite me i bit ću spreman za paljbu. Uvijek sam htio biti spreman u slučaju da se nešto ovakvo dogodi, da netko otkaže meć. Morate biti spremni zgrabiti prilike, a ja nikad neću bježati od prilika, pogotovo ovakvih. Želim borbu protiv Volkanovskog.'', rekao je Emmett.

Vrijeme će pokazati što su UFC-ovi čelnici naumili po ovom pitanju. Bitno je da zaintesiranih i smislenih kandidata ne fali. Izuzev Emmetta i ''Zombija'', naravno da je tu i sve glasniji Giga Chikadze. Njega ipak tek čeka borba protiv Calvina Kattara, no pobijedi li Gruzijac na eventu koji se održava idući vikend, nema sumnje kako će još glasnije tražiti ''title shot''. Prvak mu je putem Twittera poručio kako ga cijeni, ali da ga tek čeka borba za peto mjesto na ljestvici (protiv Kattara). Chikadze je uzvratio kako ga razumije, jer ni on sam se ne bi želio boriti protiv sebe.

Linker
12. travanj 2024 18:42