UFC

Derrick Lewis: ‘Zamislite da postanem UFC prvak, luda mi je sama pomisao na to‘

Derrick Lewis
 screenshot (YouTube, UFC)
Posebnu motivaciju ima Derrick Lewis pred borbu protiv Curtisa Blaydesa

Derrick Lewis do sada je odradio 20 borbi u UFC-u, u 15 njih upisavši pobjedu. Svakako je jedan od najuspješnijih teškaša u povijesti promocije i teškaš s najviše pobjeda među svim borcima koji nikad nisu bili UFC prvaci. Priliku postati prvak jednom je imao, ali Daniel Cormier je u jesen 2018. godine bio bolji od njega. Ipak, ponovno je blizu vrha i eventualnom pobjedom nad Curtisom Blaydesom mogao bi se nadati novoj borbi za titulu. A onda možda i naslovu prvaka.

"To bi bilo ludo. Bilo bi to baš ludo za tipa poput mene, koji je prošao sve što sam ja, da postane UFC prvak teške kategorije. Zvuči mi ludo kad samo stavim u rečenicu Derrick Lewis i svjetski prvak teške kategorije", prokomentirao je na konferenciji za medije Lewis mogućnost da postane prvak, nastavivši:

"Već mi je ludo zvučao podatak da imam najviše nokauta u povijesti, u usporedbi s tisuću drugih boraca koji su se borili prije mene i pravih umjetnika nokauta. Nevjerojatno je da sam broj 1. Posebno ako pogledaš kako uzimam ovaj sport, kako ga zapravo nikad nisam shvaćao previše ozbiljno. Dovoljno mi je ludo što sam u karijeri došao ovoliko daleko."

Prvi u povijesti UFC-a po broju nokauta ipak nije. Ima ih 11, dok je Vitor Belfort upisao ipak jednu nokaut pobjedu više. No, može Lewis već idući tjedan dočekati kao najbolji, odnosno na podjeli prvog mjesta.

Skroman je inače Lewis, no nije skroman kad je u pitanju borba protiv Blaydesa, pred koju ima posebnu motivaciju. Naime, njegov ugovor s UFC-om je uskoro gotov te bi trebao krenuti u pregovoru po pitanju novog, po mogućnosti uz bolje financijske uvjete koji će velikih dijelom ovisiti upravo o rezultatu ove borbe.

"Idem u ovu borbu svjestan da imam još jednu borbu na ugovoru i uz misao kako bi bilo sjajno dobiti barem neki mali porast primanja. Znam da moram odraditi najbolju borbu u životu ako želim bolji ugovor od ovog kojeg imam. Ulazim u nju kao da mi je posljednja u životu i tu sam da bih odradio najbolje moguće", najavio je još Black Beast, jedna od svakako najzanimljivijih osoba u cijelom UFC-u.

Linker
22. travanj 2024 07:29