UFC

Diaz i Poirier su UFC-ovo osiguranje za 249: 'Dijamant' tvrdi da bi nokautirao Natea!

Poirier vs. Diaz
 Screenshot (YouTube)
Iako se ne radi o službenoj informaciji, šuška se da bi Dustin Poirier (25-6) i Nate Diaz (20-12) mogli napokon ukrstiti šake u sunaslovnoj borbi UFC-a 249, koji ćemo pratiti tek 19. travnja u Brooklynu.

Radi se o senzacionalnom dvoboju koji se trebao već dogoditi na UFC-u 230, no "Dijamant" je tada otkazao nastup radi ozljede, a meč je ostao tek na papiru. No, fanovi su itekako zainteresirani vidjeti kako bi izgledao obračun ova dva vrlo atraktivna i vrlo popularna UFC borca.

S obzirom na glasine koje kažu da elitna promocija pokušava dogovoriti ovaj meč kao sunaslovnu borbu obračunu Nurmagomedova i Fergusona, ne čudi da se i sam Poirier osvnuo na Diaza preko društvenih mreža.

U recentnoj objavi na svom službenom Twitteru, bivši privremeni prvak je upitan kako bi prošao eventualni meč protiv popularnog Diaza. Poirier ne dvoji! Vjeruje da bi nokautirao Diaza!

"Mislim da bih ga nokautirao!", stoji u kratkom, ali jasnom odgovoru.

Navodno je upravo meč Poirier vs. Diaz "rezervna" borba i spas u zadnji čas, ukoliko se netko od glavnih aktera ozlijedi. To naravno ne bi bilo čudno jer je ovo čak peti pokušaj da UFC realizira obračun Nurmagomedova i Fergusona. Prošla četiri su neslavno propala pa Dana White "puše i na hladno".

Meč bi vjerojatno bio održan u velter kategoriji jer je Diaz posljednja dva nastupa odradio upravo u diviziji do 77 kilograma. Najprije je pobijedio Pettisa u povratničkom dvoboju nakon duge pauze, a zatim izgubio od Masvidala u meču za "BMF" pojas. Poirier se nije natjecao od dvoboja protiv Khabiba Nurmagomedova (rujan 2019) za titulu u lakoj kategoriji.

Linker
04. svibanj 2024 15:29