UFC

Diaz 'oprao' borbu za titulu u velteru: 'Nitko vas neće zapamtiti, plaćen sam bolje od obojice!'

Nate Diaz
 Jason Silva / AGIF/AFP
Nate Diaz prepun je kritika prema idućoj borbi za UFC prvaka velter kategorije

Kamaru Usman i Gilbert Burns borit će se 11. srpnja u glavnoj borbi UFC 251 priredbe. Tim putem će Usman po drugi put braniti titulu i to protiv borca koji u vrijeme njegove posljednje obrane titule nije bio niti rangiran u velteru. Ipak, pobjedama nad Demianom Maijom i Tyronom Woodleyem izborio je svoj status i poziciju izazivača te će pokušati svog timskog kolegu skinuti s trona.

I dok su mnogi sretni što je borba za titulu napokon dogovorena, Nate Diaz odlučio se javiti žestokom kritikom, kojom je otkrio kako takvu borbu niti malo ne podržava.

"Ovo je ono što je pogrešno kod ljudi. Bore se za manje jer znaju da zapravo ništa više od toga niti ne vrijede. Trebao si se boriti protiv idućeg borca po redu, a ne protiv onoga tko je bio spreman prihvatiti manje. Upravo zbog vas nitko neće upamtiti, momci. Ovo nije borba za titulu", napisao je Nate, da bi nakon toga još dodao:

"Plaćen sam bolje nego vas dvojica zajedno + J**eš Reebok."

Nate je ovime vjerojatno stao u obranu Jorgea Masvidala, za kojeg se vjerovalo kako će biti idući izazivač, no zapelo je kod pregovora oko financija. Što se tiče idućeg po redu, to Gilbert Burns zapravo je, budući da je pobjedom protiv Tyrona Woodleya preuzeo prvo mjesto na ljestvici izazivača. Osim toga, Dana White je odmah nakon te borbe izjavio kako ga je Burns oduševio stavom i time što je odmah tražio borbu protiv Usmana, što je prije moguće. No, nema sumnje kako su mu i financijski zahtjevi itekako skromniji od Masvidala ili Covingtona.

Uostalom, sad su stvoreni uvjeti za revanš borbe između Natea i Masvidala pa eto prilike da njih dvojica zarade onoliko koliko smatraju da vrijede.

Linker
20. travanj 2024 00:26