UFC

Diazov trener otkrio uvjete pod kojima bi se Nate vratio u UFC: ‘Milijuni i milijuni dolara, isto kao što plaćaju svoje najbitnije ljude‘

Nate Diaz

 Dalton Hamm/Zuma Press/Profimedia
Diaz također nikada nije zatvorio vrata UFC-u nego je i govorio da će se možda vratiti, a ukoliko dobije ponudu za borbu protiv McGregora, gotovo je sigurno da ju ne bi odbio

U devetom mjesecu 2022. godine, legendarni Nate Diaz prekinuo je suradnju s UFC-om. Nije odlučio stoga potpisati za neku drugu MMA organizaciju, nego se okrenuo boksu i mečevima koji ne nose nikakvu pravu sportsku vrijednost. Jedan takav je odradio prošloga tjedna protiv Masvidala, a slavio je odlukom sudaca.

Dana White uvijek je ostavio otvorena vrata Diazu u slučaju da se poželi vratiti, a upravo o toj temi govorio je njegov trener, Cesar Gracie. Gracie je otkrio uvjet koji UFC treba ispuniti da se Nate vrati u kavez, a dotaknuo se i potencijalne trilogije s Conorom McGregorom:

‘‘Milijuni i milijuni dolara, jednako kao što plaćaju i najvažnije ljude. Nate je takva ikona ovoga sporta. Borio se i zaslužio sve stvari koje ima. Sve je morao raditi na teži način. On sa sobom donosi moć zvijezde. Event u Anaheimu je bio rasprodan, svi su tu bili zbog Diaza. Cijeli taj show ne bi bio moguć bez njega‘‘, rekao je Gracie za Sumission Radio.

‘‘Što se tiče trilogije s McGregorom, van mojeg dometa je što UFC misli. Međutim, iz moje pozicije bi to bilo fenomenalno. Mislim da trilogija ima jako puno smisla za obojicu boraca. Nate i Conor imaju povijest, to bi bila puno veća borba nego protiv Chandlera‘‘, dodao je.

Diaz također nikada nije zatvorio vrata UFC-u nego je i govorio da će se možda vratiti, a ukoliko dobije ponudu za borbu protiv McGregora, gotovo je sigurno da ju ne bi odbio. Sve ovisi o UFC-u i njihovim planovima, a ako se odluče vratiti Diaza, to će i učiniti.

Linker
07. rujan 2024 18:59