Ostalo

(VIDEO) ‘Holivudska zvijezda pokazala mi je tehniku kojom sam nokautirao Gegarda Mousasija‘

Hall vs. Mousasi (lijevo) | Michael Jai White

 Screenshot (youtube, Ufc) | Mary Evans/af Archive/millennium/Mary Evans Picture Library/Profimedia
Umirovljeni MMA borac tvrdi kako je usvojio neke tehnike učeći od poznatog holivudskog glumca

Uriah Hall nekoć je bio ogromni potencijal UFC-ove srednje kategorije. Momak koji se 2013. godine pojavio u UFC-ovom ‘‘Ultimate Fighteru‘‘, oduševljavao je svojim udaračkim vještinama, a posebno upečatljiv bio je nokaut kojim je ‘‘ugasio‘‘ Adama Cellu.

Stražnjim kružnim udarcem Hall je nokautirao svog protivnika, a taj nokaut i danas je nerijetko dio raznoraznih ‘‘highlightsa‘‘ koji uključuju najbolje nokaute u povijesti ovog sporta.

Hall je na koncu dogurao do finala turnira, ali u finalu je podijeljenom sudačkom odlukom poražen od strane također perspektivnog Kelvina Gasteluma.

Izgubio je Hall i svoj sljedeći meč pod okriljem UFC-a, ponovno podijeljenom odlukom sudaca. Bolji od njega bio je John Howard, a mnogi su tada počeli sumnjati u potencijal talentiranog Halla. No, Hall je u sljedećih šest nastupa upisao pet pobjeda i jedan tijesni poraz u meču protiv Rafaela Natala.

Među tih pet pobjeda, najveća je bila ona koju je ostvario u devetom mjesecu 2015. godine. Gegard Mousasi, tada šestorangirani izazivač unutar srednje kategorije suprotstavio se Hallu. Iskusni Mousasi bio je favorit u tom meču, ali Hall ga je zaustavio sjajnim nokautom na početku druge runde.

Udarcem iz okreta Hall je uzdrmao Mousasija. Bio je to nekakav tip ‘‘letećeg‘‘ udarca iz okreta, a Hallova noga odsjela je na tijelu iznenađenog Mousasija. Gegard se jedva održao na nogama, ali Hall je namirisao krv i ‘‘letećim koljenom‘‘ poslao je Mousasija na tlo. Pokušavao se Gegard izvući iz nezahvalne pozicije, ali Hall je neprestano nizao udarce u glavu i upisao je najveću pobjedu u dotadašnjoj karijeri.

Gostujući u Jaxxon Podcastu, Hall je otkrio zanimljivu priču koja stoji iza tog nokauta. Uriah je otkrio kako se poslužio tehnikom koju je naučio od glumačke zvijezde Michaela Jaija Whitea.

‘‘Dva tjedna prije tog meča, družio sam se s Michaelom Jai Whiteom. Moram reći kako je taj tip itekako legitiman borac. Pokazivao mi je kako bacati udarce bez telegrafiranja, doslovno neprimjetno i nepredvidljivo. Bilo je to nešto najteže za mene i još uvijek radim na tim tehnikama. Podučavao me stražnjem kružnom udarcu, ja sam bio jako blizu nejga, a on mi je rekao da mogu baciti taj udarac čak i s takve distance. Pokazao mi je kako da da pomičem svoje tijelo tijekom takvog udarca i udarac je odsjeo savršeno.‘‘, otkrio je Hall.

Inače, Michael Jai White poznavatelj je brojnih borilačkih vještina i navodno legitiman vlasnik crnih pojaseva u Kyokushin karateu, Goju-Ryu karateu, Shotokan karateu, Taekwondou, Wushuu itd. Očito se radi o vrlo potkovanom majstoru borilačkih vještina, a čak je i UFC-ovog borca uspio nečemu podučiti.

Snimku Hallovog nokauta nad Mousasijem možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
22. kolovoz 2024 13:59