UFC

Diego Lopes otvoren je za prelazak u laku kategoriju no izričito se želi boriti protiv jednog imena

Diego Lopes

 ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Brazilska zvijezda u usponu ima jasan cilj pred sobom

Diego Lopes želi ponovno dogovoriti borbu s Brianom Ortegom. Rastuća senzacija u perolakoj kategoriji pristala je na borbu na "short noticeu" protiv dvostrukog izazivača za naslov na UFC-u 303 krajem lipnja, nakon što je priredba ostala bez borbe između Conora McGregora i Michaela Chandlera. Međutim, meč je promijenio težinsku kategoriju, a zatim je došlo do promjene protivnika kada je Dan Ige preuzeo mjesto protivnika u zadnji trenutak.

Lopes je te noći pobijedio odlukom sudaca i odlučan je da Ortega bude njegov sljedeći protivnik u UFC-u. Zbog toga je Lopes odbacio izazove bivšeg prvaka u bantam kategoriji Aljamaina Sterlinga i svog bivšeg protivnika Movsara Evloeva.

"To sada nema smisla" rekao je Lopes za Canal Encarada kada su ga pitali o mogućem suočavanju sa Sterlingom. "Trebali smo se boriti protiv broja 3 na svijetu, zatim smo se borili protiv broja 13 i popeli se za dvije pozicije. UFC mi je u osnovi zajamčio borbu s protivnikom iz top pet, tako da Aljamain Sterling nema smisla, a ni revanš s Movsarom."

Lopes je odradio borbu s Evloevim u svom UFC debiju, a od tada je ostvario četiri pobjede u UFC-u i tri bonusa za izvedbu. Evloev se od tada borio samo jednom, pobijedivši Arnolda Allena odlukom sudaca, dok je Sterling ostvario pobjedu u svom povratku u pero kategoriju protiv Calvina Kattara ranije ove godine.

"Znaju da sam trenutno u dobroj poziciji" rekao je Lopes. "Znaju da sam trebao boriti protiv broja 3 na svijetu i da se borim za naslov, pa žele taj publicitet za sebe. Nema smisla da me izazivaju jer su rangirani više od mene. Nema smisla, ali znaju da generiram puno interesa kod fanova i UFC-a."

Lopes je rekao da ga je UFC obavijestio da će biti dio UFC 306 pay-per-viewa u Sphereu 14. rujna, ali još uvijek mora dogovoriti protivnika. Međutim, Lopes je dodao da mu je suočavanje s Ortegom važnije nego biti na UFC-u 306. Ortega je izrazio želju da se u potpunosti prebaci u laku kategoriju, a Lopes bi bio spreman suočiti se s Ortegom u kategoriji do 70 kg "ako je njegova pozicija u rangiranju u pero kategoriji na liniji."

"Budući da se čini da će se Max Holloway i Ilia Topuria boriti, želio bih se boriti protiv Ortege jer se borio za naslov dva puta i ima puno iskustva protiv najboljih u kategoriji" rekao je Lopes. "Dobra borba i dobra pobjeda protiv njega definitivno bi me postavila uz borbu za naslov."

Linker
05. rujan 2024 16:28