UFC

Diego Sanchez: 'Za kraj karijere želim oba Diaza te sve završiti s Conorom McGregorom'

Diego Sanchez
 screenshot/YouTube
Pred nama je nova borba legendardnog Diega Sancheza, kojom započinje njegov oproštajni niz

Diego Sanchez doputovao je na Fight Island, gdje će se na uvodnom programu UFC 253 priredbe boriti protiv Jakea Matthewsa. Diego je nedavno objavio kako prema aktualnom UFC ugovoru ima još četiri borbe za odraditi te da će to ujedno biti posljednje četiri borbe njegove karijere. Ovu protiv Matthewsa je prihvatio zbog želje da se bori na Fight Islandu, no nakon borbe protiv australskog mladog lava, zanimaju ga samo imena. I to ne bilo kakva.

"Moj cilj za posljednje četiri borbe je završiti snažno i završiti zdrav. Pucam prema mjesecu, zapravo to činim u svemu čime se bavim. Prestao sam više gledati prema UFC-ovom zlatu, sad mi je važno izgraditi svoju veličinu. Želim legendarne borbe protiv legendi. Ne gledam iza borbe protiv Jake Mathewsa koja me očekuje, no želim se do kraja karijere boriti protiv legendi", rekao je Diego na konferenciji za medije koju je UFC jučer organizirao.

Ima i točna imena koja ga zanimaju te po tome nije niti malo skroman. Kad bi mu UFC to ostvario, njegov odlazak mogao bi biti uistinu spektakularan.

"Nick Diaz se vraća. Tu su još neka imena poput Natea Diaza, ali tu je još nekoliko boraca protiv kojih bi moja borba bila uzbudljiva za fanove. Kao što sam rekao, pucam na mjesec. Conor McGregor bi tako bio moja četvrta borba. Zamišljam pobjedu u ove iduće tri borbe i završetak karijere borbom protiv McGregora. To je moj san, moja vizija. Ja trenutno gradim svoju ostavštinu, on radi oni što trenutno radi, ali čekat ću ga u nadi da će on to htjeti odraditi na kraju mog puta", iznio je svoje želje.

Diego je nekad bio poznat kao jedan od najboljih i najčvršćih boraca u UFC-u, a osim toga je i bivši izazivač te pobjednik prve sezone Ultimate Fightera. Osim toga jedan je od samo nekoliko boraca koji su se okušali u četiri različite kategorije. Ipak, posljednjih godina njegovi nastupi više nisu na razini onih starih, među kojima su neke borbe koje se smatraju ponajboljima u UFC povijesti. Osim toga, svojim medijskim nastupima znao je često ostavljati fanove u bunilu, a posljednja epizoda njegova je suradnja s Joshuom Fabijom, kojeg su mnogi prozvali trenerom šarlatanom.

Linker
20. travanj 2024 05:44