UFC

Dillashaw odmah napada titulu, Zhang brani pojas na azijskom tlu?

T.J. Dillashaw i Weili Zhang
 VANESSA CARVALHO/BRAZIL PHOTO PRESS VIA AFP, STR/AFP
Dana White prokomentirao je planove vezane uz dva meča za UFC-ov pojas

Za točno tjedan dana bivši UFC-ov prvak T.J. Dillashaw u potpunosti će odraditi dvogodišnju suspenziju zbog pozitivnog doping testa iz 2019. te samim time dobiti zeleno svjetlo za povratak u Octagon.

U ovim trenucima nije jasno tko bi mogao biti njegov suparnik u povratničkom meču. Nekako se posljednjih tjedana često spominju Jose Aldo i Rob Font, a čini se kako nije nemoguće da se T.J. odmah nađe u pojasa vrijednom okršaju.

Iako nije htio ništa potvrditi, Dana White u razgovoru s ESPN-om nije htio ni otpisati tu opciju.

"Nije ga bilo neko vrijeme, ali je još uvijek jedan od najboljih. Naći ćemo mu pravu borbu, na pravom mjestu i u pravo vrijeme", rekao je White pa na pitanje o mogućem napadu na titulu odgovorio:

"O tome moramo s njim porazgovarati. On bi mogao znati odgovor na to pitanje bolje od nas."

Odluči li se za borbu u bantamu u kojem je i bio prvak, Dillashaw bi za napad na pojas morao pričekati barem do ljeta jer je za UFC 259 (6. ožujka) već zakazan meč Petra Yana i Aljamaina Sterlinga. Kao jedna opcija se nameće i njegov povratak u muha kategoriju u kojoj je odradio svoj posljednji meč, ali i tu ćemo vjerojatno prvo gledati revanš Deivesona Figueireda i Brandona Morena. Točan datum predviđen za ovaj dvoboj još nije potvrđen, ali spominju se travanj ili svibanj.

White je u istom razgovoru pričao o još jednom potencijalom okršaju za UFC-ovu titulu. Naime, predsjednik UFC-a otkrio je da bi Weili Zhang svoj pojas mogla braniti na azijskom tlu, a kao potencijalne izazivačice spomenuo je Rose Namajunas i Carlu Esparzu.

"Radimo na tome. Očito je da svi žele vidjeti borbu s Rose. Nadam se da ćemo to i dogovoriti. Ako ne, iduća na redu bi onda vjerojatno bila Carla Esparza. Tu borbu želimo organizirati ove godine i to u Aziji", otkrio je White.

Linker
20. travanj 2024 07:57