UFC

Dogovorena borba Edwardsa i Chimaeva, UFC odmah napravio novu promjenu na rankingu!

Leon Edwards i Khamzat Chimaev
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP, MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Konačno je završila sapunica oko idućih nastupa UFC-ovih zvijezda

Nakon samo tri borbe u Octagonu, Khamzat Chimaev (9-0) imat će priliku odmjeriti snage s jednim od najboljih velteraša svijeta. Potvrdio je to Dana White gostujući na The Jim Rowe Showu, a protivnik neporaženog švedskog borca bit će Leon Edwards (18-3)!

Iako se datum tek treba službeno potvrditi, ESPN je saznao da će to biti 19. prosinca. Lokacija je Las Vegas, a Chimaev i Edwards obračunat će se u glavnoj borbi večeri, što znači da ih čeka meč ugovoren na maksimalno pet rundi.

"Upravo smo zaključili dogovor za Leona Edwardsa i Chimaeva. Borit će se i to će biti odličan meč. On sada može stati s prozivanjima svih na Twitteru. Sada ima protivnika", rekao je White.

Podsjetimo, ova vijest stigla je nedugo nakon što je ranije ovoga tjedna UFC sa svog službenog rankinga zbog neaktivnosti uklonio britanskog udarača. A da je to bila taktika da ga natjeraju u kavez s Chimaevom pokazalo se vrlo brzo jer 'Rocky' je ponovno postavljen kao treći na ljestvici izazivača u velter kategoriji.

Spomenimo i da će Edwardsu ovo biti prvi nastup nakon što je u srpnju 2019. protiv Rafaela dos Anjosa upisao osmu pobjedu u nizu.

S druge strane, neporaženi Chimaev se vraća u Octagon nakon što je u rujnu za samo 17 sekundi nokautirao Geralda Meerschaerta.

Linker
23. travanj 2024 08:25