UFC

Dominick Cruz iskazao podršku Garbrandtu: ‘On ima šampionsko srce i um, vjerujem u njega‘

Dominick Cruz vs. Cody Garbrandt

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Legendarni UFC-ov borac Dominick Cruz uputio je riječi ohrabrenja nekoć velikom rivalu

Teške trenutke proživljava Cody Garbrandt, bivši prvak UFC-ove bantam kategorije. 30-godišnji ''No Love'' žario i palio je kategorijom prije pet godina, a tokom 2016. godine upisao je čak četiri pobjede. Posljednja je bila ujedno i najveća u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Cody je krajem spomenute godine savladao Dominicka Cruza, pritom pruživši jednu od najboljih izvedbi ikad, kad su pitanju UFC-ove borbe za pojas.

Samo 25 godina bilo je Garbrandtu tada i mnogi su mu predviđali dugogodišnju vladavinu tom kategorijom. Međutim, kola su naglo krenula nizbrdo, a Cody je izgubio četiri od narednih pet mečeva u bantamu. Odlučio se Garbrandt za promjenu te se spustio u nižu kategoriju. Nažalost po njega, debi koji je odradio proteklog vikenda, pokazao se samo nastavkom lošeg niza.

Kai Kara-France nokautirao je Codyja u prvoj rundi borbe, nanijevši mu drugi poraz zaredom te ukupno peti u posljednjih šest nastupa. Četiri puta je Garbrandt nokautiran u tom periodu i to je samo još jedan podatak koji mu ne ide u prilog. Istina da su njegovi porazi dolazili protiv vrhunskih boraca, no Cody tone sve dublje i pitanje je što mu slijedi. Sean O'Malley predložio je Codyju da se umirovi, a mnogi će se složiti sa Seanom. Međutim, Dominick Cruz nije jedan.

Puno je ''zle krvi'' bilo između Cruza i Garbrandta uoči njihove borbe koju su odradili 2016. godine. Međutim, tu su ''ratnu sjekiru'' davno zakopali i na njihovoj relaciji tenzija više nema. Tako je Cruz jedan od boraca koji su iskazali podršku Codyju, ali i vjeru u njegov povratak na vrh.

''Ne znam zašto neki drugi ljudi nisu bili uspješni u posljednje vrijeme. Nisam bio dio njihovog kampa, ali znam da je Cody šampion u svom srcu i umu. Mislim da će se vratiti na pravi put. On je i dalje jako mlad. Skidanje kilaže za muhu (125 'pounda'), ne znam kako je to uopće moguće za njega, ali odradio je to i rekao je da je bilo lagano. Mislim da će biti dobro. Dajte mu neko vrijeme i njeka pronađe orijentaciju sa svojim timom ili što god da treba pronaći. Nemam ništa drugo, osim vjere u tog tipa.'', rekao je Cruz okupljenim predstavnicima medija, na konferenciji nakon UFC 269 priredbe.

Preostaje nam vidjeti što Garbrandt i promocija planiraju s njegovim nastavkom karijere. Nema dileme da se radi o vještom borcu, no njegova brada sve ga češće izdaje i poprilično zabrinjavajuće zvuči gore spomenuti podatak, vezan za četiri poraza nokautom. Ipak, lijepo je vidjeti javnu podršku od strane borca kao što je Dominick Cruz, a zasigurno će i sam Garbrandt biti nešto sretniji zbog toga.

Linker
27. travanj 2024 01:44