UFC

Dominick Cruz: ‘Nakon ove borbe ponovno će me se smatrati kandidatom za titulu‘

Dominick Cruz

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Glavna misija bivšeg prvaka je ući u 2022. godinu s dvije pobjede u nizu

36 je godina Dominicku Cruzu (23-3, 6-2 UFC), bivšem UFC prvaku koji će ove godine nastupiti dva puta i to po prvi put nakon 2016. Uspio je ostati zdrav kroz cijelu godinu i sad će pobjedi nad Caseyem Kenneyem pokušati pridodati onu koju na UFC 269 priredbi namjerava ostvariti protiv Pedra Munhoza.

Bit će to znak da je Dominick oživio svoju karijeru, nakon što od prosinca 2016. do ljeta 2020. godine nije upisao niti jedan nastup. Onda je pri povratku poražen u borbi za titulu od Henryja Cejuda. Pobjeda nad Munhozom odvela bi ga tamo gdje se on vidi, a to je borba za vrh.

"Dok god se borim na mene trebate gledati kao na kandidata za titulu. Tu sam da bih se natjecao s najboljima. Nisam tu da bih se igrao, nego sam tu da nešto i napravim", rekao je na druženju s medijima Cruz, koji će nastupiti na uvodnom programu priredbe u Las Vegasu.

Munhoz (19-6, 9-6 UFC) se s vremenom promovirao u pravog "gatekeepera" vrha kategorije. Ali, u slučaju poraza naći će se u nezavidnoj situaciji gdje je slavio samo jednom u posljednjih pet nastupa. Mnogi kažu kako su takvi borci najopasniji, ali svjestan je Cruz opasnosti svog protivnika i bez toga.

"Pedro je svakako jedan od najboljih na svijetu i prema njemu nemam ništa osim respekta. Ponaša se kao pravi profesionalac, a viđali smo ga i gdje nokautira ljude. Upravo na njega i gledam kao na majstora za nokaute, a također završava ljude i kroz grappling. On je čovjek koji završava borbe i uvijek tome teži, neovisno kojom metodom", oprezno će legenda ući u ovu vrlo važnu borbu. Iz nje namjerava izaći s novim korakom u ispunjenju svog cilja:

"Moj cilj je uspinjanje ljestvicom i ništa osim toga. Kretati se u pravom smjeru prema vrhu planine."

Cruz će imati ozbiljan posao proći kroz kvalitetom natrpani Top 10 poredak kategorije. No, ako ostane zdrav, on je u svakom slučaju to sposoban napraviti. Još uvijek je u godinama kada smo kod mnogih boraca zapravo vidjeli taj toliko puta spomenuti "prime". Za Dominicka mnogi smatraju kako je on isti proživio u svojim srednjim dvadesetima. Na njemu je zadatak da ih uvjeri u suprotno.

Linker
26. travanj 2024 11:40