UFC

Dominick Cruz: ‘Što uopće menadžeri rade? Komuniciram direktno s organizacijom‘

Dominick Cruz

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Kaže da to možda u drugim organizacijama i ima smisla

Mora se priznati da je Dominick Cruz, UFC-ov borac i komentator, jedan od najdirektnijih osoba na trenutnoj borilačkoj sceni. Često on bez ikakve zadrške odgovara na pitanja, a to je učinio i jučer.

Naime, nešto ranije ove godine Marlon Vera je optuživao Cruza da izbjegava borbu protiv njega zbog toga što čuva mjesto na rang ljestvici, dok je Cruz rekao da to nema nikakve veze s tim nego mu jednostavno datum nije odgovarao, a dotaknuo se i općenito uloge menadžera.

‘‘Morat zapamtiti, komunikacija među borcima nije jasna koliko bi trebala biti. Dakle, vi imate ‘matchmakera‘ a imate i menadžere. Tko zna što ‘matchmaker‘ kaže menadžeru i što ovaj kaže njemu, a tko zna i što menadžer kaže borcu. Ja zastupam sam sebe, razgovaram s ‘matchmakerom‘ direktno. Želi datum i nekog više rangiranog od mene, to je to‘‘, rekao je Cruz.

‘‘U UFC-u vi potpisujete ugovor na četiri ili na šest borbi. Zašto bih onda plaćao nekog da mi dogovara borbe ako je sve zagarantirano nakon potpisa ugovora? U drugim organizacijama možda ima smisla zbog sponzora, ali u UFC-u ih je dozvoljeno samo nekoliko tako da tu nema smisla. UFC diktira ugovor, diktira sponzore. Što onda ustvari menadžeri rade?‘‘, nadodao je.

Cruz se idućeg vikenda bori protiv Marlona ‘Chita‘ Vere na UFC on ESPN 41 eventu, a ova dva borca će i predvoditi priredbu.

Linker
26. travanj 2024 07:38