UFC

Donald Cerrone nakon otkazivanja meča protiv Lauzona otkrio kad će se umiroviti

Donald Cerrone sa sinom

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
MMA veteran ‘Kauboj‘ Cerrone sve je bliže kraju svoje bogate karijere

Puno se proteklog tjedna pričalo o novom nastupu Donalda Cerronea. Popularni ''Kauboj'' trebao se boriti protiv još jedne legende, Joea Lauzona, a ususret borbi, Cerrone je opisivao kako se radi o jako značajnom nastupu njegov.

Naime, sin Donalda Cerronea sada je dovoljno star da bi bio svjestan čime se njego otac bavi i trebao je uživo svjedočiti nastupu svog oca. ''Kauboj'' je pričao kako se tome neizmjerno raduje te ga je tijekom priprema nerijetko motivirala upravo činjenica da će ga sin uživo gledati.

Oba borca uspješno su odradili vaganje, a Cerrone se na vagi pojavio sa svojim sinom koji je nosio oklop po kojem su poznate ''Ninja kornjače''. Mnogi fanovi Cerronea, ali i MMA, bili su uzbuđeni gledati tako motiviranog ''Kauboja'' koji je kroz karijeru pružio pregršt odličnih nastupa.

Nažalost, ostali smo uskraćeni za borbu dvojice legendi ovog sporta. Cerrone se razbolio na sami dan priredbe i morao je otkazati svoj nastup.

''Misle da je pojeo nešto pokvareno. Povraćao je, nije mogao zadržati hranu u svom tijelu. Pokušali su mu dati vremena za oporavak, ali razgovarao sam s Jeffom Davidsonom i borba se neće dogoditi.'', rekao je Rogan uoči UFC 274 priredbe.

Nedugo nakon same priredbe, oglasio se i Donald Cerrone putem svog Instagram profila.

''Ne mogu vjerovati da sam morao otkazati meč. Ako me poznajete, znate da nastupe otkazujem samo ako baš moram. Hvala UFC-u i liječničkom timu što su dali sve od sebe da se oporavim na vrijeme, ali jednostavno nismo uspjeli.''

''Kauboj'' je u meču protiv Lauzona tražio i izdvajanje na vječnoj ljestvici UFC boraca s najviše pobjeda. Trenutno dijeli prvo mjesto s Arlovskim i Jimom Millerom, a sva trojica imaju 24 pobjede. Cerrone se barem na neko vrijeme mogao izdvojiti na prvom mjestu, a 38. UFC borbom približio bi se i Jimu Milleru koji s 39 UFC nastupa predvodi i tu ljestvicu. Pribroje li se Cerroneu nastupi za WEC koji je kasnije pripojen UFC-u i Zuffi (kompanija koje je svojedobno otkupila UFC), Cerrone je sve bliže 50. nastupu.

''Imam 48 borbi pod okriljem Zuffe. Tužan sam jer nisam mogao odraditi 49. i pružiti 'show' za sve vas. Ciljam na broj 50. Umirovit ću se nakon 50. meča (pod okriljem Zuffe). Dakle, preostaju mi još dvije borbe za UFC. Hvala ti, Dana White i hvala Joeu Lauzonu. Zahvalan sam jer razumijete i jer nisu zahtijevali da se bolesni 'Kauboj' bori. Ni ja se ne bih htio boriti protiv takvog tipa. Želite snažnog, zdravog borca na suprotnoj strani. Vidjet ćemo se drugom prilikom. Kao što rekoh, 'Kauboju' su preostala još dva meča i onda odlazim'', otkrio je Cerrone.

39-godišnji 'Kauboj' poražen je u posljednjih pet od ukupno šest mečeva. Jedan je završio remijem, ali Niko Price naknadno je bio pozitivan na doping zbog konzumiranja marihuane te je ishod preinačen u ''no contest''. Cerrone na pobjedu čeka od sredine 2019. godine i jasno je kako su njegovi najbolji dani prošli. Bilo bi zanimljivo gledati ga protiv legendi kao što je Lauzon, u ova dva naredna meča koja su mu preostala. Nakon toga, Cerrone će otići u zasluženu mirovinu, a status legende ovog sporta, odavno je zaslužio.

Linker
20. travanj 2024 13:30