UFC

Dos Anjos tražio revanš protiv Fergusona pa dobio drugi izazov: ‘Ja sam najbolji Rafael u UFC-u‘

Rafael dos Anjos

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Hit borac UFC-ove lake kategorije na zanimljiv način pokušava doći do respektabilnog protivnika

Rafael Dos Anjos (19-11 UFC) nije se borio u 2021. godini. Nakon sjajnog završetka 2020., uz pobjedu nad Paulom Felderom, očekivao je 37-godišnji bivši UFC prvak dobru godinu, dva puta bio je uparivan s Islamom Makhachevim, no borba je oba puta bila zbog različitih razloga otkazana. Kako nije u godinama kad je čekati baš dobra odluka, odlučio je Brazilac zatražiti što skoriji nastup.

Ono što mu se učinilo kao dobra ideja je revanš jedne borbe koju je svojevremeno izgubio. Tako je otišao na Twitter, označio Tonyja Fergusona i ponudio mu datum.

"Tony, imaš li kakvih planova za 19. veljače? Ja sam UFC-u već dao zeleno svjetlo", napisao je RDA, na što je Ferguson odgovorio u svom stilu. Ukratko, napisao je da treba provjeriti sa svojom tajnicom, nakon čega je dodao tekst koji bi trebao predstavljati poziv na čekanju te GIF sliku s nindža kornjačama. Razumije li itko što je Ferguson htio poručiti?

Ferguson i Dos Anjos borili su se u studenom 2016. godine, a Ferguson je tada slavio sudačkom odlukom nakon pet rundi. Bila je to jedna od pobjeda unutar njegovog velikog pobjedničkog niza. Zapravo, najduljeg pobjedničkog niza u povijesti UFC-a bez ijedne borbe za UFC titulu. Ako naravno na računamo privremenu koji je unutar spomenutog niza bio osvojio.

I dok je rijetko kome jasno kakve su Fergusonove namjere po pitanju te eventualne borbe te dok se čini kako mu je ipak puno draža opcija okršaja s Michaelom Chandlerom, Dos Anjos je dobio drugi izazov. Kad već nije uspio odraditi borbu protiv Makhacheva, opcija je drugi hit borac iz istočnih krajeva.

Riječ je o Rafaelu Fizievu (11-1, 5-1 UFC). Fizievu s razlogom ovim putem nismo naveli nacionalnost, jer je to zapravo teško odlučiti. Do sada je nastupao pod zastavom države u kojoj je odrastao, Kirgistana, ali zapravo je sin Rusa i Azerbejdžanke, rođen u Kazahstanu. Posljednju borbu odradio je bez zastave, budući da je odlučio prestati predstavljati Kirgistan, radi odnosa prema ljudima islamske vjeroispovijesti u toj državi.

Fiziev je odlučio putem Twittera odgovoriti Dos Anjosu. Rekao je kako je borba Dos Anjosa i Fergusona nešto što su ljudi već gledali te kako je on spreman za spomenuti datum.

28-godišnji Fiziev je posljednji nastup imao 4. prosinca, kad je prekidom savladao Brada Riddela, došavši tako do svoje pete UFC pobjede u nizu. Dos Anjosu je dodao još jedan izazov putem videa, zatraživši borbu kojom bi se saznalo tko je najbolji Rafael u UFC-u. Uistinu, rijetko kada gledamo borbe dva imenjaka pa bi i to bilo jedna dodatna zanimljiva stavka ovom ogledu stare škole protiv novih nada.

Fiziev se trenutno nalazi na 11. mjestu ljestvice izazivača UFC-ove lake kategorije, dok je Dos Anjos šesti, unatoč tome što je od kraja 2016. do danas odradio tek jednu borbu u toj kategoriji. U međuvremenu je nastupao u velteru, gdje je došao do borbe za privremenu titulu prvaka, ali nju protiv Colbyja Covingtona nije uspio osvojiti.

Linker
26. travanj 2024 17:08