UFC

Dos Anjos zatražio da mu UFC preda Masvidalov BMF pojas, odgovor je dobio od McGregora

Rafael Dos Anjos

 screenshot (YouTube, UFC)
Conor McGregor odlučio se ubaciti između Rafaela Dos Anjosa i Jorgea Masvidala

Većina MMA boraca i fanova slaže se oko toga da ono što je Jorge Masvidal početkom tjedna napravio nikako nije u skladu s njegovom "BMF" titulom (biggest motherf**ker), kojom se ponosi i koja se u razgovoru te najavama najčešće veže uz njega. Netko tko ima takav status svakako ne bi trebao biti netko tko napada i udara iz zasjede, osobu koja je unutar 25 minuta u Octagonu potvrdila kako je bolji borac.

Prozivka je sad došla i od bivšeg prvaka lake kategorije, Rafaela Dos Anjosa. Njemu je s Masvidalom zajedničko to da su obojica podosta uvjerljivo izgubili od Covingtona. Brazilcu se to dogodilo u ljeto 2018. godine, u borbi za privremenu titulu velter kategorije. U objavi na Twitteru tako je zatražio da spomenuti pojas pripadne njemu.

"Ili si BMF ili si netko tko udara s leđa. Ne možeš biti oboje. Dana White, vrijeme je da se taj pojas preda meni", glasila je provokacija Brazilca.

Potrebu odgovoriti mu osjetio je samoprozvani BMF, Conor McGregor. U "tvitu", koji je kasnije ipak obrisao, Irac je odlučio prisjetiti njihove nikad održane borbe, koju je Dos Anjos desetak dana ranije otkazao zbog ozljede nožnog zgloba.

"Zbog ozljede prsta povukao si se iz borbe koja je trebala biti najveća borba u povijesti tvoje krvne linije. Prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Nikad nećeš biti relevantan za tako što", odgovorio je McGregor, kojem otkazivanje te borbe zapravo uopće nije loše djelovalo na karijeru. Zamjena za Dos Anjosa bio je Nate Diaz, a znamo što se onda u dvije borbe dogodilo. Jedino je napad na titulu lake kategorije, za koju su se tada trebala boriti, došao nešto kasnije, no i to je završilo trijumfalno po Irca.

Brazilac mu je ipak još jednom odgovorio na poruku, prisjetivši se njihovog bliskog susreta u dvorani, nešto prije Conorovog vaganja za posljednju borbu protiv Dustina Poiriera.

"To kaže kujica koja na vaganja dolazi s tjelohraniteljima i koja tapka na gušenje jer ga je previše strah otići na spavanje", odgovorio je Dos Anjos.

Conor se očito opet odlučio ubaciti u temu koja ga se ne tiče, ali to je njegov stil, voli provocirati borbe s kojima ima nekakvu povijest. Jedino nam nije jasno zašto je odlučio svoju Twitter objavu obrisati. Posebno jer se zna da je to već odavno putem screenshota zabilježeno od strane zainteresiranih medija.

Linker
20. travanj 2024 12:23